The Bestbeat

Beatles tribute sastav – The Bestbeat nastupa 27. decembra

Beogradski Beatles tribute sastav – The Bestbeat, održaće 27. decembra koncert u Domu omladine kojim će, povodom nekoliko jubileja, podsetiti publiku na atmosferu ranih koncerata liverpulske četvorke.
Izložbom ilustrovanih plakata, inspirisanih tekstovima Džona Lenona, koji su delo studenata i profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, publika će se podsetiti knjige „U ličnom spravopisu“ koja beleži 50. rođendan.
Ove godine navršava se i 50 godina od premijere filma „A hard day’s night“ i objavljivanja istoimenog albuma, navodi se u saopštenju Doma omladine.
Šezdesetih godina prošlog veka, nakon prve posete Americi i nastupa kod čuvenog voditelja Eda Salivana, Beatlemania je zahvatila čitavu planetu i nastavila da traje do danas. 
Kako se dodaje u saopštenju, jedno od najbitnijih zdanja za razvitak rok muzike kod nas beogradski Dom omladine izgrađen je te, za popularnu muziku, značajne 1964. godine.
The Bestbeat će, pored brojnih neizostavnih hitova Beatlesa, izvesti sve pesme sa albuma „A hard day’s night“ i publiku povesti u vreme crno-belih filmova i singl ploča. Ova grupa imala je uspešnu koncertnu godinu i nastupala u Francuskoj, Švajcarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Engleskoj, gde su u Liverpulu nastupili 14 puta.
Grupa The Bestbeat nastala je 2005. godine i čine je Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon, Damjan Dašić kao Pol Makartni, Marko Ćalić kao Džordž Harison i 
Vitomir Milićević kao Ringo Star.
The Bestbeat nastupa na instrumentima i pojačalima kakve su koristili Beatlesi, u vernim reprodukcijama njihovih kostima i sa prepoznatljivim frizurama, a kompozicije se izvode u orginalnim aranžmanima i tonalitetima, kao da su u pitanju dela klasične muzike. Da bi svaka sličnost bila potpuna, bilo je bitno imati i levorukog basistu.
Povodom pedesetogodišnjice od izdavanja prvog singla, Love me do, najtiražniji američki magazin – Newsweek, uvrstio je Bestbeat među trideset najboljih svetskih Beatles tribute sastava. 
U avgustu ove godine bend je nastupio u Engleskoj na prestižnom festivalu Beatle week, koji se preko trideset godina održava u Liverpulu, a organizator festivala je Cavern klub, u kome su Beatlesi svirali 292 puta. 
Ulaznice za koncert 27. decembra su u pretprodaji po ceni od 400 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže.

Povezana vest:  Besplatno na SHARE kroz interaktivne konkurse i akcije