Vlado Georgiev

DOČEK NOVE 2015

Za doček Nove godine u Beogradu tri bine sa izvođačima

Za doček Nove godine Grad Beograd će 31. decembra uveče prirediti besplatne koncerte na Trgu Republike, ispred Doma Skupštine Srbije, na platou ispred Fllozofskog fakulteta, kao i koncert klasične muzike u Sava centru.Za to će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 8,25 miliona dinara, od cega će izvođači dobiti oko 6,5 miliona dinara. 
Na koncertu ispred Skupštine Srbije nastupiće Vlado Georgijev, Emina Jahović, Nikola Rokvić i Mira Škorić. Na Trgu Republike nastupiće grupe Neverne bebe, Balkanika, Alisa, Kraljevski apartman i Kiki Lesandrić. 
Ispred Filozofskog fakulteta biće postavljena DJ scena, rečeno je na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda, kojoj su prisustvovali i svi izvođači. 
U Sava centru, na besplatnom koncertu, nastupiće orkestri Kamerata Serbika i Beogradski simfoničari uz dirigente Bojan Suđića i Vojkana Borisavljevića, kao i Lidija Bizjak, Katarina Jovanović, Nemanja Stanković, Ljubiša Jovanović, Snežana Savičić. 
Najavljeno je i da će 30. decembra, na Trgu Republike biti besplatan koncert Harisa Džinovića. 
Gradski menadžer Goran Vesić kazao je se uprava grada potrudila da ovogododišnji doček bude „spektakularan, onako kako zaslužuje njaveći grad na Balkanu“. 
-Posebno se zahvaljujem svim učesnicima. Vlado Georgijev i Emina Jahović nastupiće besplatno, kao poklon gradu, dok su svi ostali izvođači potpisali ugovore čija je vrednost daleko ispod one koje bi mogli da dobiju za novogodišnje nastupe na nekom drugom mestu što to je takođe njihov poklon gradu – rekao je on. 
-Doček nove godine je investicija u imidž, privredu i kulturu grada. Naknada izvođačima za ovogodišnji nastup je dva i po do tri puta manja nego što je trošeno za dočeke 2010, 2011, 2012. Godine – rekao je Vesić. 
Naveo je da će detalji rashoda grada za Novu godinu biti predočeni odmah nakon dočeka. Vesić je naglasio da tokom novogodišnjih praznika očekuje porast broja turista u odnosu na prošlu godinu, dodajući da će grad, odnosno hotelijari, drugi ugostitelji i trgovci, prema procenama, zaraditi oko 15 miliona evra. 
Rekao je da je turizam jedna od najvećih privrednih šansi za razvoj Beograda, što podrazumeva ulaganje u razne događaje, poput dočeka Nove godine. Sekretarka za privredu Beograda Tijana Maljković podsetila je da je Beograd sve popularniji među turistima i da je proglašen za jedno od 10 „naj-mesta“ po noćnom životu. 
Po njenim rečima, tokom novogodišnjih praznika u Beogradu se očekuje oko 100.000 turista iz zemlje i regiona. Miljković je kazala da će i ove godine 1. januara biti organizovana „Ulica otvorenog srca“, a 7. januara na Trgu Republike biće organizovano lomljenje česnice. 

Povezana vest:  Briljantna avantura Davida Bowiea