sars

Koncert S.A.R.S.-a 7. marta u Hali sportova

Bend S.A.R.S. održaće veliki koncert u Beogradu 7. marta u Hali sportova u organizaciji promoterske kuće Long Play.
-Halu sportova nikako ne možemo doživljavati kao samo ‘još jedan’ naš koncert, jer će to zapravo biti kruna svih lepih stvari koje nam se dešavaju u poslednje vreme. To je veliki poduhvat, ali mislimo da smo kao bend sazreli da se tako nešto desi – poručuje S.A.R.S.
Bend koji je poslednjih godina ozbiljno prodrmao muzičku scenu u regionu sa nekoliko albuma i hitovima „Buđav lebac“, „Perspektiva“, „Lutka“, „To rade“… najavljuje da će 7. marta 2015. godine u Hali sportova prirediti „veče za pamćenje“.
-U narednom periodu ćemo osmisliti repertoar i eventualna gostovanja. Potrudićemo se da koncert bude totalno drugačiji od svega što smo do sada radili u Beogradu – najavljuje frontmen Žarko Kovačević.
Ulaznice za koncert S.A.R.S. u Hali sportova od sutra su u pretprodaji. Cena karte je 600 dinara preko mreže Eventim.
Od objavljivanja albuma „Ikone pop kulture“ početkom ove godine, S.A.R.S. su imali niz uspešnih koncerata u regionu, među kojima se ističu oni održani u Zagrebu – posle tri rasprodate „Tvornice“ proletos, beogradski bend se vratio nedavno u glavni grad Hrvatske za koncert na kome je, ističe Kovačević, „9.000 fanova napunilo do poslednjeg mesta veliku dvoranu Doma sportova“.
-„U Zagrebu smo imali puno uspešnih koncerata, ali je poslednji jedan od najznačajnijih u našoj karijeri, jer nas je etablirao kao jedan od velikih bendova u regionu. Naša očekivanja za beogradski koncert su velika i nadamo se da će se tako nešto dogoditi i u Hali sportova – očekuje Kovačević.
Sa novog albuma S.A.R.S. su nedavno objavili treći spot i to upravo za pesmu „Ikone pop kulture“.
-Ova pesma nosi najjaču poruku i naslovna je numera poslednjeg albuma, tako da nije smela da ostane bez ekranizacije i nadam se da će se ljudima dopasti spot – kaže Kovačević.
Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 miliona klikova na Youtube-u, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio-stanicama i u klubovima. 
Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.
Svoj drugi album Perspektiva izdaju na prvi dan 2011. godine i nude ga u saradnji s MTV-em kao besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli više od 70.000 puta. 
Veliki hitovi sa ovog albuma su pesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju značajnu posećenost na Youtube-u. Album je bio nominovan za MTV Awards – Best Adria Act.
Naslovna stvar albuma je bila izostavljena sa free downloada, te se godinu dana mogla čuti samo na koncertima. U januaru 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od pet miliona.
U leto 2012, u saradnji s crnogorskim hip-hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pesmu Bojana, koja je nekoliko nedelja zauzimala prvo mesto na svim regionalnim top-listama, a početkom 2013. objavljen je i drugi spot za novi album za pesmu Mir u svetu koja je 20 dana provela na prvom mestu regionalnog MTV-a, a već je postala hit i na koncertima.
U proleće 2013, neposredno pre izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodeljena godišnja nagrada ?MTV Double Platinum Award? za spot Perspektiva, koji je tokom 2012. godine imao više od 800 emitovanja na MTV-u.
Treći album „Kuća časti“ zvanično je izašao 23. marta 2013. godine i ponovo je postavljen na free download na sajtu grupe kao i na regionalnim sajtovima MTV Adrie.
Na albumu se pojavljuju četiri saradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 iz Brkova u pesmi ?Ti, ti, ti?, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pesmi ?Mir u svetu? i već spomenuti crnogorski duo Who See u pesmi ?Bojana?.
Četvrti album je izašao u januaru 2014. godine i zove se „Ikone pop kulture“. Album je naišao na više nego pozitivnu kritiku kod publike, o čemu govori i veliki broj zakazanih nastupa do kraja godine u okviru promocije istog.
Grupa S.A.R.S. je do danas uz četri albuma izdala i 13 spotova, od kojih je sedam skupilo preko milion klikova na Youtube-u. S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspeo da održi više od 350 koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU, navode iz Long Play-a.

Povezana vest:  Nik Mejson iz Pink Flojda stiže 1. juna 2022. u Beograd!