omot-deca-rokenrol3CaSaradnja Koje i Dečjeg hora Čuperak

Dečiji hor Čuperak i Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme) snimili su zajedno novu verziju pesme „Neukusu treba reći NE“.
Pesma je prva u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima, navode iz Digimedie PR.
Deci je bilo silno zabavno dok su snimali pesmu zajedno sa Kojom u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.
-Deci je Disciplina kičme uvek bila zanimljiva – to jednostavno ritmično ponavljanje kratkog i neuobičajenog teksta očigledno prija i deci i uspeva da zadrži njihovu pažnju – rekao je Koja.
-Tako je bilo i ovog puta: letos smo prvo izveli, a potom i snimili drugačiju verziju pesme ‘Neukusu treba reći NE!’, koja u ovom momentu obnarodovanja ujedno predstavlja i svojevrstan završetak istoimene kulturno – zabavne akcije koju je Disciplin A Kitsćme održala pre desetak dana u beogradskom SKC-u – dodao je on.
Koja u pesmi svira slide gitaru, a potpisuje i miks, aranžman i produkciju nove inkarnacije njegove pesme „Neukusu treba reći NE“.
Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Boris Gvozden. Saradnica u horu bila je Hana Balaban. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović.
Dečiji hor Čuperak vodi Svetlana Milić, koja je i dirigent, a pri izvođenju pesme uživo je bila zadužena i za koreografiju.
Tokom projekta „Deca pevaju rokenrol“, deca iz hora Čuperak (koji radi u Kikindi i Jagodini) će kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.
Autori projekta „Deca pevaju rokenrol? su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza – BUDI koji organizuje Kulturni centar Pančeva).
Projekat su ovoj (prvoj) fazi podržali Grad Pančevo, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.

Povezana vest:  Antologijsko izdanje Crvene jabuke – “Da nije ljubav”