James Bay PROMO universalmusic.rs 2JAMES BAY MTV PUSH IZVOĐAČ U JANUARU
 
James Bay je prvi izvođač kojem je pripala čast da otvori MTV Push sezonu u 2015. godini.
James potiče iz malog grada Hitchin u Velikoj Britaniji. Prvi EP „The Dark of The Morning“ objavio je u julu 2013, dok je drugi EP „Let It Go“ ugledao svetlost dana u maju 2014. i debitovao je među Top 10 iTunes albuma. Singl „Hold Back the River“, kojim će se predstaviti kao Push izvođač, najvljuje prvi album mladog pevač i tekstopisaca pod nazivom „Chaos And The Calm“ koji se očekuje u martu 2015. godine.
Za ovo kratko vreme profesionalne muzičke karijere, Bay je stekao zavidnu reputaciju zahvaljujući prestižnoj nagradi Brit Awards Critic Choice Winner 2015, koju su pre njega osvajali Adele, Florence and the Machine, Jessie J i Sam Smith. Takođe je imao priliku da nastupa uz brojne muzičke velikane. Leta 2013. ukazala mu se prilika koja mu je promenila čitav život – poziv da nastupi pre legendarnih The Rolling Stonesa na njihovom velikom koncertu u londonskom Hyde Parku. James Bay se još može pohvaliti da je na turnejama pratio zvezde kao što su ZZ Ward, Kodaline, Tom Odell, John Newman, Beth Orton i Hozier, i tako imao priliku da se pokloni pred publikom u nekim od najprestižnijih koncertnih dvorana sveta.
Ipak, njegova posebnost dolazi iz njegove iskrenosti i strasti prema pisanju i izvođenju sopstvene muzike na gitari i uživanju u razmeni emocija sa publikom. Upravo ta jednostavnost čoveka sa gitarom koji vlada pozornicom i masama je ono što izdvaja ovog umetnika, kojeg gledate kao januarskog MTV Push izvođača sa pesmom „Hold Back The River“.
Povezana vest:  Poznati folk pevač Aca Lukas održaće koncert u Beogradskoj areni 03. novembra