Fink-1-foto-Tommy-N-LanceElektro-soul zvezda Fink 5. februara u DOB-u

Dom omladine Beograda, po prvi put u Srbiji, predstavlja jednu od najvećih svetskih zvezda nove muzičke scene i elektro soula – FINK! Na dugačkoj evropskoj turneji Fink kao bend promovišu svoj do sad najbolji ocenjeni album „Hard Believer“!
Ulaznice za ovo ekskluzivno gostovanje zvezde londonskog cool zvuka već se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i svim drugim prodajnim mestima Eventima! Pretprodajna praznična cena: 800 dinara.
Poređenja dubokog Finkovog vokala i baratanja elektronskog muzikom i gitarom, sa Džejms Blejkovim vrhunskim umećem, najviše govor i o velikom značaju ovog jednistvenog umetnika, rođenog u Kornvolu pod imenom Fin Greenall. Njegov nesvakidašnji talenat su još od ranije primetili Ejmi Vajnhaus i Džoni Ledžend sa kojima je sarađivao na njihovim pesmama.
„Hard Believer“ je najnoviji studijski album Finka: Fin Greenall je zadužen za gitaru i vokal, uz Tima Thorntona na bubnju i gitari i Guya Whittakera na basu. Album će biti njihovo prvo izdanje za izdavačku kuću R’COUP’D, koju je Greenall osnovao sa timom Ninja Tune. Urbano, bluzerski-živo izdanje „Hard believer“ je inspirisano životnim usponima i padovima, opisujući teške bitke i slatko-gorka životna iskustva. U pitanju je majstorska kolekcija pesama umetnika na vrhuncu kreativnih moći.
Snimljen za sedamnaest dana u legendarnom holivudskom Sound Factory studiju sa producentom Bilijem Bušem (Garbage, Beck, Foster the People), Hard Believer je prožet sirovošću i kontrolisanom agresijom; album ispunjen mirnim počecima koji se pretvaraju u snažne hipnotičke petlje i imaju jake završnice.
„Želeli smo da idemo dublje ovaj put i da budemo ambiciozniji sa muzikom“, objašnjava Fink, „da pokrenemo zvuk napred, a da pri tom ne gubimo kontak sa mestom sa kog dolazimo“.
Živ, urban, moćni downtempo album predstavlja deset novih pesama, uključujući i upečatljivu „Shakespeare“, priču o mladoj ljubavi, sa mračnim raspoloženjem od akustičnog do agresivnog roka; osetljivu „Looking Too Closely“, nošenu neodoljivim zvukom klavira i gitare; „Green And The Blue“, na kojoj ranjivi Grinal meditira o teškim vremenimaa; „Two Days Later“, duboki, lični lament i jedna od samo dve pesme sa albuma koje počinju lagano i održavaju spor tempo; „Pilgrim“, od koje zastaje dah, predstavlja najnoviju uspelu saradnju sa tekstopiscem Blairom Mackićan, ko-autorom „This Is The Thing“ sa albuma „Distance and Time“ iz 2007 godine.
Otkad je napravio prelaz od svetski poznatog klupskog di-džeja i producenta elektronike, na pvog kantautora koji je ikad potpisao za legendarnu britansku izdavačku kuću Ninja Tune, poznatu po revolucionarnoj elektronskoj muzici – Grinal je objavio četiri albuma koja su svi od reda dobili pozitivne kritike.
U Domu omladine Beograda, 5. februara pred nama će biti moderna, snažna autorska ličnost velikog integriteta.

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori odrepovali sumornu stvarnost u pesmi "21. vek"