milan_stankovic_prvi_danEUROSONG 2010

 

Počele probe u Oslu, Milan Stanković oduševio

 

Prvih osam zemalja prve polufinalne večeri imalo je probe samo dan nakon što su stigli u Oslo. Priliku da „osete“ scenu Telenor arene imali su Moldavija, Rusija, Estonija, Slovačka, Finska, Letonija, Srbija i Bosna i Hercegovin, a posle probe ovi predstavnici su održali i prve press konferencije.

Delegacija Srbije, kojoj je ispraćaj priređen u sredu u holu RTS-a, sjajno je prihvaćena u Oslu. U Norveškoj vlada veliko interesovanje medija za Milana Stankovića, čiju pesmu „Ovo je Balkan“ svi pevaju na srpskom.

Povezana vest:  FINALISTI „X FAKTORA“ VEČERAS PEVAJU NA UŠĆU!

Uz pratnju plesača Aleksandra Jelenkovića i Marka Stojiljkovića i vokala Saške Janković i Zorice Brkić, predstavnik Srbije Milan Stanković oduševio je prisutne u Telenor areni na prvoj zvaničnoj probi za ovogodišnju „Pesmu Evrovizije“.

Publika je prvi put imala prilike da vidi scenografiju za pesmu „Ovo je Balkan“, koja se sastoji od pet polu-providnih rotirajućih podijuma. Milan prvi izlazi na scenu a potom mu se energičnim pokretima pridružuju prvo Zorica i Saška, a zatim i igrači.

Povezana vest:  Miley Cyrus planira da pokori svet hip hopa

milan_stankovic_prvi_dan_1Prema rečima Duške Vučinić Lučić, PR-a srpske delegacije, Milan je dobio sve pohvale kako za interpretaciju tako i scenski nastup, po završetku probe, ali i na konferenciji za novinare koja je održana kasnije.

-Najviše medijske pažnje privukao je naš predstavnik od svih koji su danas imali probe. Norveški novinari postavljali su Milanu veliki broj pitanja koja su se odnosila na poznavanje njihove zemlje, i za razliku od ostalih učesnika, predstavnik Srbije je i u tome bio izuzetan odgovorivši tačno na sva pitanja, osim na jedno koje se odnosilo na poznavanje norveškog fudbala – istakla je Lučić. Ona je naglasila da se još jednom potvrdilo srpsko-norveško prijateljstvo fantastičnim dočekom naše delegacije i pozivom da sutra budu deo priredbe koja se organizuje povodom Dana državnosti Norveške.

Povezana vest:  Džastin Biber: Ne mogu da podnesem da mama ima dečka, ali moraću to da prihvatim

-Bio je ovo prvi, naporan ali veoma uspešan dan ovogodišnjeg predstavljanja Srbije Evropi na Eurosongu. Ovdašnja publika i mediji sa nestrpljenjem očekuju dolazak Gorana Bregovića – rekla je za kraj Duška Vučinić Lučić.