FRIVOLOUSKoncert kanadskog muzičara Danijela Gardnera (aka Frivolous) u KC Grad

Kanadski klavijaturista i vokal upečatljivog, blagog glasa Danijel Gardner održaće koncert u petak 16. januara u Kulturnom centru „Grad“ uz podrssku srpskih muzičara Kristijana Molnara i DJ dua Ewox&Tamarinsky.
Nakon izvanrednog nastupa letos na MAD IN BELGRADE festivalu, jedna od najmarkantnijih figura svetske elektronske muzičke scene Gardner (Frivolous), opet dolazi u Beograd, ovog puta u intimi prostor KC Grad.
Gardner je posle dugogodissnjeg sviranja klasičnog klavira studirao elektroniku i interdisciplinarni dizajn, gde je pohadjao i predmet „kompozicija elektronske muzike“, koji je uticao na njegov dalji muzički put.
Osim po muzičkoj produkciji koja je objavila brojne singlove i tri albuma, poznat je i po upečatljivom, blagom glasu i nezaboravnim live nastupima, u kojima pored vokala i klavijatura koristi i instrumente koje je sam izmislio, kao „Frivolous patentirani elektromagnetni nož“ ili „muzičku kutiju od slomljenog lenjira“.
Muzičar iz Vankuvera stvara žanrovski raznovrsnu muziku, najčessće minimalističku sa primesama džeza ili eksperimentalni i mikro house, sa autentičnim stilom obojenim osećenjem fantazije.
Za svoj melanholični, ujedno i najpoznatiji album „Meteorology“ Gardner kaže da „iako smatra čudnim da dance ploča bude inspirisana tugom, kada se muzika obraća dussi, ok je plakati na dens floru“.
Ulaznice za koncert kanadskog muzičara je 600 dinara a prodaju se u KC Grad u Braće Krsmanović 4.

Povezana vest:  Muzička nedelja u Gradu!