goran bregovic usce 1

Niš: Doček na trgu sa Goranom Bregovićem

Grad Niš i gradska opština Medijana, kao suorganizator, organizovaće večeras u centru Niša doček Nove 2015. godine po Julijanskom kalendaru uz nastup Gorana Bregovića i njegovog orkestra.
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će honorar za nastup Bregovića i njegovog orkestra snositi „prijatelji grada“ ne saopštavajući imena donatora.
Iz gradonačelnikovog kabineta saopšteno je da će grad snosti troškove tehničke organizacije dočeka u iznosu od oko 1,5 miliona dinara.
Pre nastupa Bregovića, kao predgrupe nastupiće „Prava stvar“, Saita i „Crne Mambe“ i Penthaus bend, saopšteno je iz Perišićevog kabineta.
Ranije je doček Nove godine po Julijanskom kalendaru organizovala samo gradska opština Medijana u parku Svetog Save.
U Nišu nije bilo dočeka Nove 2015. godine po Gregorijanskom kalendaru u organizaciji grada, već je organizaciju proslave 31. januara uveče preuzela gradska opština Palilula, a u programu su nastupile „domaće snage“.
Nova stranka u Nišu izrazila je spremnost da organizuje doček Nove 2015. godine po Gregorijanskom kalendaru, ali je kasnije odustala sa obrazloženjem „da nije dobila pisane garancije gradonačelnika da gradske javne službe neće vršiti opstrukciju njihove organizacije dočeka“.
Nova stranka oglasila se i povodom dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru pozivajući gradonačelnika da objavi spisak sa imenima svih koji finansiraju ovogodišnji doček, kao i iznos koji će biti izdvojen.
Ta stranka pita da li su „prijatelji grada“ oni „koje je grad zadužio“ ili oni koji „koji žele da zaduže grad.“

Povezana vest:  Jon Bon Jovi upozorava Biebera: Poštuj fanove