Rainforest_grupna„Rainforest“ koncert okupio svetske zvezde

 

Velike svetske zvezde – Elton John, Sting, Debbie Harry, Lady Gaga, Dame Shirley Bassey i Bruce Springsteen u četvrtak, 13. maja, nastupili su zajedno u Carnegie Hall-u na proslavi 21. godišnjice od osnivanja fondacije Rainforest.

Fondaciju Rainforest osnovao je Sting davne 1989. godine kako bi skrenuo pažnju javnosti i pomogao prikupljanjem sredstava za očuvanje svih delova planete u nestajanju. Svake godine ove dobrotvorne koncerte odlikuje zabavna atmosfera dopuštajući izvođačima da izvode i svoje pesme ali i da se pridružuju ostalim kolegama u njihovom izvođenju dok im podršku pružaju domaćini – Sting i njegova supruga Trudy Styler.

Povezana vest:  FEST #ZaAniku – Partibrejkersi, S.A.R.S., KKN i drugi na humanitarnim koncertima za Aniku Manić

Elton_and_GagaPrema komentarima prisutnih, Elton Džon je ostavio u senci sve ostale nastupe i “ukrao show” svojim duhovitim nastupom uz izvođenje Madoninih hitova „Material Girl” i „Like a Virgin”.

Jedno od iznenađenje večeri bilo je pojavljivanje Lady Gage koja je zbog ovog nastupa prekinula svoju evropsku turneju. Posle samostalnog izvođenja pop pesme “Stand by me”, Elton Džon i Lady Gaga zajedno su nastupili, izvodeći svojevrsnu kombinaciju pesama. Gaga je nastup započela svojom pesmom „Speechless” koja je ubrzo prerasla u Eltonov prvi hit „Your song”.

Povezana vest:  Drum prvaci na Mejnu i nova EXIT bina Cockta Beats&Bass!

Na sceni su nastupali i Dame Shirley Bassey koja je pokazala da i u 73. godini nije izgubila na kvalitetu svog glasa otpevajući čak dve Džejms Bond teme – „Goldfinger” i „Diamonds are Forever”. A zatim i Bruce Springsteen preradivši pesmu Bryana Adamsa „Cuts Like a Knife”.

Na kraju, svi izvođači nastupili su zajedno sa pesmom grupe Journey “Don’t stop Believin”.

Povezana vest:  Music Star Production slavi 10 rođendan: 10 godina koncerata i hitova

Elton Džon će u okviru svoje svetske turneje nastupiti i u Begradskoj areni, 3. juna.