Kolundzija foto

Jovan Kolundžija gostuje u Sarajevu

Proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija, omiljeni virtuoz u regionu, posle sedam godina, ponovo će pozdraviti svoju publiku u Sarajevu u subotu, 24. januara.
Kolundžija će održati koncert na sceni sarajevskog Narodnog pozorišta uz klavirsku saradnju sestre i dugogodišnje saradnice, istaknute pijanistkinje i pedagoga Nade Kolundžije.
Kako je najavio Centar lepih umetnosti Gvarnerius, za ovu posebnu priliku umetnici su pripremili atraktivan program. Uz izuzetno zahtevnog Baha, po čijim izvođenjima je Kolundžija poznat, na programu će biti i kompozicije Mocarta, Sen-Sansa i Sarasatea.
Pijanistkinja Nada Kolundžija sarajevskoj publici predstaviće i mali deo svog novog autorskog programa „Moja mala koncertna antologija za klavir“.
Jovan Kolundžija je poslednji put gostovao u Sarajevu u decembru 2007. godine, uz koncert u prepunoj dvorani Doma vojske, proslavljenom violinisti je uručena i počasna Plaketa grada Sarajeva.
Za nastupajući koncert vlada veliko interesovanje i već ga nazivaju jednim od najuzbudljivijih muzičkih događaja sezone, saopštio je Gvarnerius.

Povezana vest:  CENA ŠVAJCARACA U PORASTU OD 15. OKTOBRA!