Elton Džon u Beogradu!

 

Elton JohnPopularni umetnik Elton Džon (Elton John) nastupiće 03. juna 2010. u Beogradskoj areni, koja i organizuje ovaj koncertni spektakl.

Elton Džon rođen je kao Redžinald Kenet Dvajt 25. marta 1947. godine u Britaniji.

Bio je veoma talentovan pijanista i dobio stipendiju Kraljevske akademije muzike, koju je pohađao od jedanaeste godine. Naredne četiri godine proveo je učeći na ovoj akademiji, gde je upoznao brojne buduće saradnike. Njegovi prvi nastupi bili su u bendu „Bluesology“, koji je napustio 1967. godine, kada sa tekstopiscem, Bernijem Taupinom, osniva novu grupu i izdaje album „Empty Sky“. Novi duet je na top-listama u Americi bio na drugom mestu,

Povezana vest:  Prvi Mountain Music fest održava se 20. avgusta na Divčibarama

odmah posle Bitlsa. Vrhunac karijere Džon je imao sedamdesetih godina, kada je u Americi održao dva koncerta, na kojima je bilo oko 100.000 ljudi, kada je dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i kada je sa Džonom Lenonom snimio duet koji je izveo na Medison skver gardenu. Godine 1978. počinje da nastupa solo i postaje prvi „zapadni“ pevač koji je imao turneju po bivšem SSSR-u. 90-ih godina vraća se na scenu i veliki uspeh beleži muzikom za animirani film „Kralj lavova“ za koju je dobio Oskara.

Povezana vest:  Karte za koncert Džoan Baez puštene u prodaju

Vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih, uključujući sedam pesama na broju 1 mnogih top – lista. Osvojio je nagrade: Oskar, Gremi, Toni i Zlatni globus.  Elton Džon postao je član Rokenrol hola slavnih 1994, a titulu viteza Britanskog kraljevstva dobija 1997. zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE. Iste godine  proglašen je od strane magazina „Bilbord“ za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su bili samo Bitlsi i Madona).

Povezana vest:  Mađarski sastav 12z prvi put pred publikom u Srbiji

Izvodio je brojne hitove, među kojima su se izdvojili: „I’m Still Standing“, „Don’t Go Breaking My Heart“, „Nikita“, „Sacrifice“, „Goodbye Yellow Brick Road“, „Sorry Seems To Be The Hardest Word“,… Jedna od najpopularnijih pesama Eltona Džona je „Candle in The Wind“, koju je komponovao 1973. u čast Merilin Monro, ali je 1997. u izmenjenoj verziji izveo na sahrani britanske princeze Dajane, sa kojom je bio dugogodišnji prijatelj. On je jedan od najuticajnihih pripadnika džet seta u Velikoj Britaniji.

Ulaznice uskoro u prodaji!