Ritam koji nosi 2Novi bubnjari dolaze! Završena Zimska škola bubnjeva – Ritam koji nosi

Program ,,Zimska škola bubnjeva – Ritam koji nosi“ u saradnji Udruženja Balkanska lavina i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda uspešno je realizovan.
Poznati bubnjar Dragoljub Đuričić je zajedno sa svojim timom održao obuku osnovnih elemenata bubnjeva sa srednjoškolcima Beograda.
,,Tokom rada sa ovim mladim ljudima otkrivam novu energiju i kreativnost. Neophodno je ohrabrivati ih na takve korake i pružati im mogućnost da kreativno oblikuju svoje slobodno vreme“, naglašava Đuričić.
Program ,,Zimska škola bubnjeva – Ritam koji nosi“ održan je od 12.1.-19.1.2015.godine, a pohađalo ga je 50 srednjoškolaca Beograda. Najveći broj polaznika škole prethodno nije bio u mogućnosti da svira muzički instrument, a gotovo svi polaznici bili su jednoglasni u želji da nastave da se bave sviranjem bubnjeva. Program je održan u prostorijama Pete beogradske gimnazije u Beogradu na kamernoj sceni.
,,U saradnji Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i uz podršku Pete beogradske gimnazije, realizovali smo program koji je besplatan za sve polaznike.Radimo na predlogu projekta koji će omogućiti dostupnost ovakvih programa tokom cele školske godine“, ističu iz organizacije Udruženja Balkanska lavina.
Poznati muzički događaj ,,Dan bubnjara“ najavljen je za februar 2015. u Ateljeu 212 u Beogradu. Specijalni gosti koncerta su polaznici programa Zimska škola bubnjeva – Ritam koji nosi.
Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda svake školske godine u toku letnjeg i zimskog raspusta sufinansira besplatne programe za osnovce i srednjoškolce glavnog grada. Udruženje Balkanska lavina je po drugi put partnerski učestvovalo sa svojim programom i ostvarilo uspešnu saradnju sa gradskim Sekretarijatom.

Povezana vest:  Klub Akademija poziva nadležne na razgovor