„Dnevnik jedne ljubavi“ ubedljivo najprodavaniji

josipa_dnevnikAntologijsko izdanje „Dnevnik jedne ljubavi“ Josipe Lisac ubedljivo je bilo najprodavanije izdanje tokom prošlog meseca u Jugotonu. 
„Dnevnik jedne ljubavi“ je debi album hrvatske pevačice Josipe Lisac, koji je objavio Jugoton davne 1973. „Dnevnik“ je stekao kultni status i postao nezaobilazno mesto domaće rock antologije, a već je u prvoj godini distribucije dostigao i premašio prodatih 25.000 primeraka, pa je upravo zbog toga i dobio Jugotonovu titulu – Zlatna ploča. 
Radi se o muzičkoj, tekstovima i grafikom zaokruženoj celini – o kompletnom umetničkom delu, kome se ne može ništa ni dodati, a ni oduzeti. Ovaj album nosi pesme koje su i danas neizostavni deo Josipinog koncertnog repertoara, uvek u novim aranžmanima zahvaljujući vrhunskim muzičarima koji je prate. 
Na albumu se nalazi deset pesama, a muziku i tekst napisal su Karlo Metikoš i Ivica Krajač. Ovo je, Josipin i Karlov, prvi zajednički LP album iz 1973. godine, koji se i do dana današnjeg smatra jednim od najboljih rock ostvarenja. 
„Dnevnik jedne ljubavi“ je muzičko štivo koje se i danas može slušati sa istom strašću. 
Za „Dnevnikom“ slede „Dobrotvorov dom“ Arsena Dedića, zatim box set Idola, Prljavo Kazalište DVD i CD, Leb i Sol kolekcija, Zvonko Bogdan…

Povezana vest:  Madona i Stivi Vonder izveli omaž Prinsu na dodeli nagrada Bilbord