Guzva u SkopljuX FACTOR ADRIA 2015
Održana prva „X Faktor Adria“predaudicija u Makedoniji
 
Počela je potraga za novim muzičkim idolom celog regiona! Druga sezona najpopularnijeg tv formata „X Faktor Adria“ koji će se od proleća prikazivati u čak pet zemalja regiona i prvi put na tv Prvoj uveliko se sprema, a prva dvodnevna predaudicija održana je u Skoplju, gde je lokacija od čak pet bioskopa bila mala da primi sve zainteresovane kandidate!
Stotine devojaka, mladića, ali i onih starijih stripljivo su čekali red da pokažu svoj faktor X.
„Imam malu tremu, ali čuo sam da nije tako strašno. Iako imam 38 godina odlučio sam da se prijavim za ovaj šou, jer nikad nije kasno da se postane slavan! Video sam ovde i starije od mene!“ – sa osmehom na licu kaže Marjan Trajkovski iz Ohrida koji se stručnoj komisiji predstavio pesmom „Ti si mi u krvi“ Zdravka Čolića.
Da podsetimo, prvi deo procesa selekcije predstavljaju predaudicije: prvi sustret svih prijavljenih kandidata sa stručnom komisijom koju angažuje produkcija projekta. Kandidati koju prođu selekciju stručne komisije nastupaju u sledećoj fazi takmičenja.
„Veoma smo ponosni na ogromno interesovanje za predaudicije u Makedoniji, bilo je kandidata i iz dijaspore, što nas posebno raduje i samo potvrđuje popularnost ovog televizijskog formata. Takođe, zanimljivo je da su se ove godine u Skoplju prijavile i cele porodice: mama, sin, ćerka što nam govori da nas prate sve generacije. Atmosfera na prvoj predaudiciji je bila zaista vesela i uzbudljiva, verujemo da će tako biti i u ostalim gradovima u celom regionu.“ – kaže Milena Popović, portparol nove produkcije Connect Live Media koja realizuje šou.
Regionalna potraga za novom „X Factor Adria “ zvezdom je tek počela, pa organizatori pozivaju sve zainteresovane koji nisu stigli da se prijave, da direktno dođu na neku od predstojećih predaudicija. Sledeća stanica je Podgorica (4.2.2015.), Split (5.2.2015.), potom Zagreb (7-8.2.2015.), Banjaluka (9.2.2015), Sarajevo (10.2.2015.), Novi Sad (12.2.2015.), dok je za srpsku prestonicu predviđeno čak tri dana (13-15.2.2015.) tokom kojih će stručna komisija saslušati sve prijavljene kandidate, a potom i doneti odluku o tome ko od njih prolazi dalje i dobija priliku da svoje pevačke sposobnosti i tkz faktor „X“ pokaže pred regionalnim uticajnim članovima žirija na audicijama koje slede u februaru.
Sve detaljne informacije možete pronaći na sajtu http://xfactoradria.com/ i zvaničnoj fb stranici X Factor Adria.

{vsig}XF_2015_MAK{/vsig}

Povezana vest:  MACKLEMORE & RYAN LEWIS PREMIJERNO ĆE IZVESTI NOVI HIT SINGL "CAN'T HOLD US" UŽIVO NA "2013 MTV MOVIE AWARDS"