57 gremiKo su gosti, a ko favoriti dodele Gremija?
U nedelju, 8. februara u Stejpls centru u Los Anđelesu održaće se 57. dodela prestižnih muzičkih nagrada Gremi.
Svečanost će prenositi televizija CBS, a njen domaćin će po četvrti put za redom biti reper El El Kul Džej. Očekuje se dugo veče s obzirom da treba podeliti 83 nagrade, tj. jednu više nego prošle godine.
Reč je o jednom od najgledanijih svetskih spektakla, te učešće na njemu za izvođače predstavlja izuzetnu čast.
Među prvima koji će nastupiti u nedelju je Keti Peri sa baladom „By the Grace of God“. Na programu su još dve velike dame muzičke scene, Madona i Bijonse koja će izvesti pesmu „Take My Hand Precious Lord“, ali i pomoći Džonu Ledžendu da otpeva „Glory“, glavnu temu filma „Selma“.
Na listi izvođača su i Farel Vilijams, Sem Smit, Meri Džej Blajdž kao i mega-trio Rijana-Pol Mekartni-Kanje Vest koji će izvesti zajednički hit „FourFiveSeconds“.
Takođe se očekuje i dolazak Eda Širana koji će nastupiti uz Herbija Henkoka, Džona Mejera i Kvestlova, kao i grupe AC/DC, Arijane Grande, Erika Čerča i Sije.
Na programu je i nekoliko dueta: Eni Lenoks i Hozijer, Džesi Džej i Tom Džons, Adam Levin i Gven Stefani, Bek i Kris Martin kao i Lejdi Gaga i Toni Benet.
Što se, pak, favorita tiče, Bijonse i Sem Smit bi trebalo da osvoje nekoliko trofeja. Prema Bilbordu, očekuje se da Bijonse osvoji Gremija za album godine, a britanski pevač titulu najboljeg novog umetnika.
Keti Peri ima najviše šansi da osvoji nagradu za najbolji pop album, a Igi Azaleja vodi u trci u kategoriji najbolji rep album godine.
Gremi za najbolje solo pop izvođenje ponajviše se smeši Siji i Tejlor Svift.
Povezana vest:  Zontag objavio novo izdanje