kultur shock 1Promocija albuma „IX“ sastava Kultur Shock 3. marta u Mikser Houseu
 
Sastav Kultur Shock, baziran u Sijetlu, već više od 15 godina neverovatno dobrim zvukom diže prašinu širom sveta, zvukom koji je potpuno jedinstvena mešavina panka, metala i tradicionalnih balkanskih pesama. Bend predvođen Srđanom Jevđevićem, u okviru velike evropske turneje, svraća i u Beograd, gde će 3. marta u Mikser House-u (Karađorđeva 46), pored odabranih pesama sa prethodnih osam albuma, svirati i stvari sa novog albuma „IX“, dok će kao predgrupa nastupiti Sarajlije Bezbeli apstrakcije.
Kultur Shock, bend koji svojom pojavom, ,muzikom i sastavom nepripremljenim ušima stvaraju doslovni kulturni šok svojom kombinacijom buke i melodičnosti, žestine i emocija, čini jedna poptuno multikulturalna ekipa. Članovi su poreklom iz Sarajeva, Sofije, Sijetla, Džakarte, pevaju na engleskom, francuskom, španskom, srpskom, romskom, dok im je muzika mešavina roka, panka, metala, romske i balkanske muzike.
Sastav je nedavno izdao svoj deveti album, simboličnog naziva „IX“, koji jasno i iskreno izražava njihove stavove i estetiku, a masteriran je da savršeno uklopi zvuk i izvedbu, pa stoga i pruža najbolje moguće iskustvo slušanja.
„Na „IX“, pjevamo na engleskom i bosansko-srpsko-hrvatskom, a pjevač Gino Jevđević je kriv za sve tekstove na ovom albumu. Napravio je fantastičan posao predstavljajući ideje i stavove benda o ljubavi, starenju, NSA, homofobiji, značenju doma, socijalne pravde, zloupotrebe droga, iskrivljenim aspektima „cool“ i „uncool“ masovnih medija, pa čak i smrti i umiranja. Zvuči shizofrenično? E, pa nije“, rekli su iz Kultur Shock-a.
Kao predgrupa na beogradskom koncertu, nastupiće Sarajlije, Bezbeli apstraklije, koji čak i svojim imenom izazivaju pažnju publike. Grupu čine Haris Ljumanović (vokal, gitara) aka Turbo Avaz, Haris Kadenić (bas) aka Bassistaga i Berin Tuzlić (bubanj) aka Estamlija. Svojim stvaralaštvom su uspeli da isprovociraju klasični rok kroz svoju zafrkanciju, fanki zvuk i post pank začinjen pokojim etno elementom, čime se savršeno uklapaju u zvuk i identitet Kultur Shock-a.
Ko je Kultur Shock već slušao uživo – zna šta da očekuje. Ko nije, treba da sebi priredi to iskustvo, mora! Vredi! Karte nabavite na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 800 dinara, dok će cena ulaznica na dan koncerta biti 900 dinara.
Povezana vest:  Šeril Kol okončala brak SMS porukom