GAF konkursGuitar Art“ festival pokrenuo kreativni konkurs pod sloganom „Gitara za sve“

Šesnaesti po redu „Guitar Art“ festival održaće se od 10. do 15. marta u Beogradu, pod sloganom „Gitara za sve“. Gitara je danas najpopularniji instrument, prisutan u najrazličitijim žanrovima, a sviraju je i profesionalci i brojni ljubitelji muzike. Svakog marta, Beograd je prestonica gitare, a ovogodišnjim sloganom „Guitar Art“ objedinjuje sve gitariste i ljubitelje ovog šestožičanog instrumenta i svih njegovih verzija u muzici. U partnerstvu sa Erste bankom Srbije, u duhu slogana je otvoren i kreativni konkurs na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Guitar Art“ festivala, a Kosta Kociolis, priznati grčki klasični gitarista i umetnički direktor festivala, prvi je dao kretivno rešenje svoje gitare putem video snimka: https://www.youtube.com/watch?v=Alxe3LN9-io
Učesnici se pozivaju da od raznih predmeta naprave oblik gitare, fotografišu svoju kreaciju i postave je na Fejsbuk stranicu festivala. Nije presudan kvalitet fotografije, već isključivo kreativnost i ljubav prema gitari. Konkurs traje do 25. februara, a interesovanje je veliko i već su pristigli su brojni radovi. Najkretivniji učesnici biće nagrađeni kompletom ulaznica za sve koncerte festivala, kompletom festivalskih CD izdanja i žicama za gitaru. Baš kao što festivalski slogan poručuje, gitara i konkurs su namenjeni svima, kako profesionalnim muzičarima, profesorima i studentima gitare, tako i ostalim ljubiteljima muzike, fotografije, dizajna i umetnosti uopšte.
Međunarodno proslavljeni grčki pevač Jorgos Dalaras održaće veliki koncert 10. marta u beogradskom Sava centru na otvaranju 16. po redu Guitar Art festivala. Biće to prvi posle pet godina, a četvrti koncert ukupno u Beogradu za jednog od najvećih pevača tradicionalne rebetiko muzike svih vremena i višestruko dokazanog umetnika sa izrazitim humanitarnim radom iza sebe. Dalaras će u Beogradu, pored brojnih bezvremenskih pesama iz karijere duge 40 godina, predstaviti i novi materijal, a koncert na svečanom otvaranju međunarodnog festivala gitare biće prvo predstavljanje umetnosti sviranja buzukija i rebetika na gitari. Na ovogodišnjem festivalu, u okviru pet gitarskih večeri u Domu omladine Beograda, nastupiće još i Beijing Duo, Minneapolis Guitar Quartet, Emanuele Buono, Daniel Casares Flamenco Quartet, Anka Trio, Jorge Caballero, Dušan Bogdanović i brojni drugi.
Ulaznice za pojedinačne koncerte na festivalu, dostupne su na blagajnama Sava centra, Doma omladine, Doma sindikata, te prodajnim mestima Eventima i u lancu prodavnica „WinWin“.

Povezana vest:  Sveže iz Universal Music Serbia - SIR SLY