PN LIVe CMYK Green2-1Škotska kantautorska zvezda Paolo Nutini stiže na INmusic festival
 
Trenutno najveći i najpoznatiji škotski muzičar, Paolo Nutini dolazi u Zagreb! INmusic i Jarun će ovo leto, uz Placebo, OMAM, Black Rebel Motorcycle Club, Death Cab For Cutie, Eagles of Death Metal, Future Islands i mnoge druge, ugostiti i samog kralja blue-eyed soula.
Najpoznatiji Škot viskijem obojenog glasa, rođen je u Paisleyu, italijanskog je porekla i već kao dete pokazuje zanimanje za muziku te se odlučuje da ipak neće krenuti očevim stopama i raditi u porodičnoj fish’n’chips radnji. I dobro je odlučio. Sa sedamnaest godina preselio se u London, gde je nastupao po raznim klubovima, između ostalog i kao predgrupa najvećim svetskim zvezdama kao što su Rolling Stonesi i Amy Winehouse. Samo par nedelja nakon osamnaestog rođendana,  potpisao je ugovor s diskografskom kućom Atlantic Records i već 2006. izdao prvi album „These Streets“. Album je sadržavao hit singlove „New Shoes“, „Jenny Don’t Be Hasty“, „Rewind“ i najuspešniji „Last Request“, koji se popeo do petog mesta britanskih muzičkih lista. Produkciju albuma radio je Ken Nelson (Coldplay, Gomez), a album je ostvario četverostruki platinasti tiraž 11. juna 2010. Drugi album, „Sunny Side Up“ izdan je 2009. godine, i nedugo nakon izlaska na tržište dospeva na prvo mesto liste UK Album Charts te također ostvaruje četverostruki platinasti tiraž. Reakcije publike i kritike su čak i bolje nego na prvom albumu; singlovi su „Candy“, „Coming Up Easy“, „Pencil Full of Lead“ i „10/10“. Album je proglašen najboljim međunarodnim izdanjem na godišnjoj dodeli nagrada „Meteor Awards“, a istu čast prima i na dodeli nagrada Ivora Novella. Njegov najnoviji album „Caustic Love“ po mnogima je njegovo najbolje i najzrele delo koje dokazuje da je puno više od hitoidnog pop izvođača lepog lica. Album se odlikuje po retro-soul zvuku, uz uticaje Motowna i Staxa. Pokupio je sve lovorike od kritike te isto tako oduševio i publiku te je iste nedelje završio na vrhu UK Album Charta.
Njegove pesme mogle su se čuti u raznim serijama, a nastupao je u svim najpoznatijim TV emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno ili Conan O’Brien, na najvećim evropskim festivalima poput Glastonburya pa čak i otvarenju Olimpijskih igara 2012. u Londonu uz Duran Duran, Snow Patrol i Stereophonicse.  Mnoge velike zvezde dođu u Hrvatsku tek nakon što su već osvojile svet, ali Paolo dolazi na svom muzičkom vrhuncu, jači nego što je ikad bio, a u svom pohodu na svet, ovo leto pokoriće i Jarun na  jubilarnom desetom INmusicu.
INmusic festival organizuje se od 22. do 24. juna uz podršku Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po ceni od 299 kuna do 17.aprila. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.
Povezana vest:  Red Snapper 16. septembra u Domu omladine Beograda