pekinska_patka_-ceda_vasiliPekinška patka sutra u SKC-u

 

Novosadska pank grupa Pekinška patka 29 godina od oproštajnog koncerta na Kalemegdanskoj terasi, sutra će ponovo zasvirati u Beogradu, u Studentskom kulturnom centru (SKC).

Pevač Nebojša Čonkić-Čonta, bubnjar Laslo Pihler- Cila, gitarista Zoran Bulatović-Bale i basista Marinko Vukmanović-Mare će povratničkim koncertom proslaviti 30 godina od izlaska kultnog singla „Bila je tako lijepa“, ali i premijerno izvesti novi singl.

Ista postava koja je snimila singl „Bila je tako lijepa/Buba rumba“ (1980) i album „Strah od monotonije“ (1981), planira u julu da objavi novi singl na španskom jeziku, koji potiče iz filma „Visoke potpetice“ Pedra Almodovara.

Povezana vest:  Eminem kralj hip-hopa

-To je moj najzahtevniji vokalni doživljaj do sada – izjavio je Čonta na nedavno održanoj konferenciji za novinare i obećao odličan provod na koncertu u SKC-u, jer kako je rekao „sviraju bolje nego ikad“.

Nekadašnji gitarista i suosnivač „Pekinške patke“ Sreten Kovačević izjavio je, međutim, da je „Pekinška patka“ završila svoju karijeru nastupom na „Egzitu“ 2008. godine i da sadašnja postava nema veze sa sastavom osnovanim 1978.

Povezana vest:  "Kerber" 13. decembra u Hali sportova

Pevač, bubnjar, gitarista i basista „Pekinške patke“, pored povratničkog koncerta, planira objavljivanje novog albuma sledeće godine, na kome će se naći obrade pesama sa festivala „Beogradsko proleće“ i „Pesme Evrovizije“ šezdesetih godina prošlog veka.

Kao predgrupe na njihovom koncertu u SKC-u nastupiće novosadski bend „Distorzija motorne testere“ i beogradski sastav „Grandpa Candys“, a očekuje se i dolazak velikog broja Novosađana, za koje je organizovan autobuski prevoz.

Povezana vest:  SANTOS BROTHERS U ODBRANI ROCK SCENE SRBIJE

Koncert bi trebalo da se održi u bašti SKC-a, ali u slučaju kiše biće premešten u veliku salu SKC-a.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara prodaju se na blagajni SKC-a i Doma omladine i na prodajnim mestima Tiketservisa (www.tiketservis.com), a nakon nastupa u Beogradu „Pekinšku patku“ očekuje i koncert u Zagrebu 22. maja.