Vladimir Radusinovic Radule foto 1Converse Rubber Tracks takmičenje počinje 1. marta!

Prijavi se. Osvoji. Snimi!

Nakon 8 regionalnih gradova i 11 besplatnih muzičkih radionica u nedelju 1. marta počinje Converse Rubber Tracks takmičenje!

Svi zainteresovani bendovi ili pojedinci, bez obzira na žanr, moći će da se prijave popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko sajta rubbertracks.converse.rs od 1. do 20. marta.

Potom sledi period online glasanja, od 23. marta do 4. aprila. Glasanjem fanova u najuži krug ulazi 15 bendova od kojih će zatim, žiri izabrati 7, koji će dobiti priliku za snimanje u čuvenom Studiju M u Novom Sadu.

U žiriju Converse Rubber Tracks takmičenja su Mirela Priselac Remi (Elemental), Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap) i Marko Šelić Marčelo, koji će pobednike proglasiti do 15. aprila.

Izabrani bendovi ili pojedinci ući će u novosadski Studio M 4. maja, a imaće priliku da snimaju pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i „Converse Rubber Tracks“ studija iz Bruklina.

Povezana vest:  Ko je Roddy Ricch?

Izvođači će u Studiju M provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku.

Poslednja besplatna muzička radionica u sklopu projekta Converse Rubber Tracks, a treća koja se održava u našoj prestonici, održaće se u subotu 28. februara u 15 sati u Mikser House-u. Učesnici muzičke radionice pod nazivom „Proces snimanja“ su gitarista kultnog sastava Partibrejkers Nebojša Antonijević Anton i poznati muzički producent i dugogodišnji gitarista bendova (Bajaga i Instruktori, Tunel, Dr Spira i Ljudska Bića) Vlada Negovanović.

Do sada su kroz besplatne muzičke radionice koje su održane u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Nišu, Novom Sadu, Zagrebu, Banjaluci i Skoplju Converse Rubber Tracks takmičenje podržali Atheist Rap, Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips), Sajsi MC, SevdahBaby, Letu štuke, Marčelo, gitarista Saša Friš, muzički producent Predrag Pejić, Mirela Priselac – Remi i Luka Tralić – Shot (Elemental), Sopot, Petar Mladenovski (Superhiks) i bend Jonathan.

Povezana vest:  Preminuo B.B. King

Predstavljamo žiri Converse Rubber Tracks takmičenja: Remi, Radule i Marčelo!

U žiriju Converse Rubber Tracks takmičenja su Mirela Priselac Remi (Elemental) i Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap) i Marko Šelić Marčelo.

Mirela Priselac Remi je MC i vokal zagrebačkog benda Elemental. Prvo diskografsko izdanje objavila je 1997., a sa Lukom Tralićem  Shotom je godinu dana kasnije oformila Elemental. Iza sebe ima šest uspešnih albuma, brojne muzičke nagrade, ali i simpatije publike širom regiona. Remi nikada nije robovala muzičkim trendovima i ne vodi se prolaznošću singlova ili prodajom albuma. Svoju muziku ne smatra proizvodom, nego svojim umetničkim izrazom, pa se trudi da u pesme unosi inovativnost, originalnost i da stvori sopstveni stil. Trenutno s Elementalom radi na sedmom studijskom albumu.

Sa više od 25 godina „staža“ na muzičkoj sceni, gitarista i vokal kultne pank grupe Atheist Rap Vladimir Radusinović Radule je treći član žirija. Uz muziku pank-rok grupacije Atheist Rapa odrastale su mnoge generacije na ovim prostorima. Radule i članovi Atheist Rapa nisu posustali za sve ove godine, izuzetno su koncertno aktivni, a tekstovi njihovih pesama su zadržali sarkastični humor i kritički odnos prema vlasti. Paralelno sa koncertnim aktivnostima, Atheist Rap snima i novi studijski album koji će biti objavljen krajem ove godine.

Povezana vest:  MAC i UNICEF udruženo za poboljšanje mentalnog zdravlja mladih

Marko Šelić Marčelo je vrlo posvećen muzičar i istaknut tekstopisac, poznat po svojim socijalno-angažovanim tekstovima. Bavi se alternativnom scenom, a sarađuje i sa kolegama iz drugih žanrova. Kroz svoja brutalno realna dela on donosi veliku količinu pozitivne energije koju prenosi ljudima kroz jedinstvenu želju da kaže istinu. Prošle godine je objavio hibrid između CD-a i knjige „Napet šou“ koji je oborio sve rekorde.

Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici converse.rs.