Shan I mestoShan pobednik MC turnira u Delta Cityju
 
 
Veliki broj posetilaca Delta Cityja okupio se u nedelju uveče, 1. marta, u atrijumu Delta Cityja, kako bi prisustvovao nesvakidašnjoj „bitci rima“ u okviru drugog MC turnira „Masters of freestyle“. U konkurenciji 16 najboljih domaćih MC-jeva, koje je stručni žiri izabrao za učešće, u superfinalu pobedio je Shan, sa najviše osvojenih glasova žirija, ali i ovacija publike. Drugoplasirani je bio Bata Parke, dok su treće mesto podelili Ice Tea i Jan.
Takmičenje se sastojalo iz osam rundi, u okviru kojih su se učesnici nadmetali 1 na 1. Na osnovu glasova stručnog žirija koji su činili Grashopper MC, Smoke Mardeljano i Mlata, odabrani su i najbolji takmičari koji su se našli u finalu koje je bilo podeljeno na tri runde – temu prve runde zadavale su sudije, druga runda je bila „Pokvarena traka“ u okviru koje su takmičarima menjani instrumentali u toku rep deonica, kako bi se videla snalažljivost takmičara i osećaj za ritam, dok je treća runda bio „a capella nastup“.
Cilj svakog MC nastupa je da takmičar u freestyle borbi uputi što jače i duhovitije prozivke u obliku rima svom protivniku kako bi osvojio podršku publike, ali i naklonost stručnog žirija. U freestyle nastupu između ostalog ocenjuju se sigurnost i snalažljivost takmičara na bini, osećaj za ritam, kao i povezanost i smisao rima, a u toku nastupa zabranjeno je korišćenje psovski, kao i bilo koji oblik vređanja na rasnoj, verskoj ili bilo kojoj drugog osnovi.
Povezana vest:  Aleksa Jelić i pesma "Samo me ljubi"