Big-Band-RTSKoncert Big benda RTS i Gregorija Hatčinsona u DOB
 
Big Bend Radio televizije Srbije i američki bubnjar Gregori Hatčinson održaće koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda u utorak, 17. marta.
Big Bend RTS i DOB ove godine počinju intenzivnu saradnju u okviru koje će publici redovno predstavljati nastupe najvećeg džez orkestra u Srbiji sa gostujućim stranim muzičarima, najavio je DOB.
Čest je i omiljen gost Beogradskog džez festivala Big Bend RTS će na ovom koncertu nastupiti sa jednim od najeminentnijih bubnjara današnjice, saradnikom muzičkih veličina kao što su Dajana Rivs i Džošua Redman koga kritika ubraja među najbolje predstavnike srednje generacije džez muzičara u SAD.
Hatčinson je jedan od najpoštovanijih i priznatijih bubnjara našeg vremena, Džez magazin opisao ga je kao „najboljeg bubnjara svoje generacije“ koga čini specifičnim savršen tempo i ekspresija koju iskazuje kroz ritmove. Iako je početke svog stila gradio na džezu, svim muzičkim žanrovima pristupa sa neverovatnom tačnošću i kreativnošću i da na taj način ukrašava kompozicije prirodnim osećajem i inovativnošću.
Sviranjem je počeo da se bavi sa samo tri godine, a muzičku karijeru započeo je nakon srednje škole, počinje da sarađuje sa Redom Rodnijem, Beti Karter i Rej Barunom i vrlo brzo postaje poznat kao mladi fenomen u džez zajednici.
Jedan je od retkih koji je sarađivao sa nekolicinom čuvenih stvaralaca džeza, između ostalih sarađivao je sa muzičarima kao što su Dajana Rivs, Beti Karter, Džon Skofild, Roj Hargruv, Dajana Krol i mnogim drugim priznatim imenima u muzičkom svetu.
Na koncertu u DOB Hatčinson će nastupiti sa Big Bendom RTS koji je tokom dosadašnjeg rada sarađivao sa najboljim džez muzičarima širom sveta. Samo neki od njih su Klark Teri, Beni Golson, Džoni Grifin, Majnard Ferguson, Toni Skot, Džerom Ričardson. Saradnju su ostvarili i sa poznatim zvezdama iz šou biznisa poput Rej Čarlsa, Deni Keja, Fridom Lingstand (ABBA) i mnogih drugih.
Ulaznice za koncert su u prodaji na Blagajni DOB i preko Eventim mreže, po ceni od 400 dinara.
Povezana vest:  Seka Aleksić sa prijateljima gradi kuće za dve porodice