Vlada Divljan 800Komemoracija Vladi Divljanu u DOB na dan sahrane 10.marta

Komemoracija poznatom kantautoru Vladi Divljanu (1958-2015) održaće se u utorak 10. marta u podne u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda a kremacija će biti održana istog dana u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.
Ovo je saopštila agencija Long Pley koja je pozvala sve prijatelje i poštovaoce poznatog muzičara Vlade Divljana da dođu na komemoraciju u DOB i odaju počast ovom velikom umetniku.
Vlada Divljan je nakon teške bolesti preminuo u 57. godini u četvrtak, 5.marta u jutarnjim satima u Beču gde je živeo sa porodicom.
Ostaće upamćen kao sjajan muzičar koji je obeležio jugoslovensku muzičku scenu, što samostalnim radom, što sa kultnim bendom „Idoli“ čiji je frontmen bio od 1980. do 1984. godine.
Sa Idolima je objavio albume „Odbrana i poslednji dani“ (1982) i „Čokolada“ (1983), a samostalno tri solo albuma „Tajni život A.P. Šandorova“ (1988), „Sve laži sveta“ (2000) i „Vlada Divljan presents Die Tonzentrale“ (2003).
Godine 2012. objavio je album Četiri godišnja doba“ sa bendom „Ljetno kino“.
Bavio se komponovanjem muzike za filmove, a svoj trag ostavio je na filmovima „Šest dana juna“, „Kako je propao rokenrol“, „Crni bombarder“, „Tri palme za dve bitange i ribicu“, „Sedam i po“, „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, „Na lepom plavom Dunavu“…

Povezana vest:  Nastavak konkursa Hello! dobre vibracije