CD Zabranjenog pušenja „The Ultimate Collection“

Zabranjeno Pusenje the Ultimate CollectionNajnovije izdanje u okviru Ultimate Collection koje je izdala Croatia Records, a koje se od nedavno nalazi u prodaji u Jugotonu je CD Zabranjenog pušenja. 
Dvostruka kompilacija sa 36 hitova ove kultne bosanskohercegovačke rock grupe sadrži njihove najznačajnije pesme počevši od „Selena, vrati se Selena“ sa njihovog prvog albuma Das is Walter iz 1984 godine, pa sve do „Nema više“ s njihovog albuma Hodi da ti čiko nešto da iz 2006. godine. Cena ove kompilacije iznosi 790 dinara.
Zabranjeno pušenje je nastalo 1980. g. u Sarajevu kao klasičan garažni bend. Njihovi tekstovi i muzika su na najrealniji način prikazivali život u Sarajevu tokom osamdesetih i devedesetih godina. Nakon dve godine nastupanja uživo 1984. godine Zabranjeno pušenje, objavljuje prvi album pod nazivom „Das ist Walter“. Pesma „Zenica blues“ postaje hit sa više od 100.000 prodatih albuma. Prodaja njihovog drugog studijskog albuma „Dok čekaš sabah sa šejtanom“ opala i zbog toga nekoliko članova iz prve postave odlazi iz grupe , a 1986. g. u grupu kao bas gitarista dolazi Emir Kusturica.
Zatim slede albumi „Pozdrav iz zemlje Safari“ (1987. g.), „Male priče o velikoj ljubavi“ (1989. g.). Zbog raspada Jugoslavije bend je napravio dužu diskografsku pauzu, a tadašnji frontman Nele Karajlić odlazi u Beograd.
Tokom rata u BiH, Sejo Sexon je zajedno sa preostalim članovima Zabranjenog Pušenja, pokrenuo ratno izdanje „Top lista nadrealista“, prvo kao radijsku emisiju na Radio BIH, a pose i kao TV seriju. Posle rata,1997. godine izdali su i prvi posleratni, danas već kultni album Zabranjenog Pušenja „Fildžan viška“. 
Ojačani uspehom ovog albuma kreću u prvu veliku posleratnu turneju. Nakon dve kompilacije „Srce, ruke i lopata – Best of 2“ (1998. .g ), zatim „Hapsi sve!- live“ (1998. g. ) snimili su novi studijski album “ Agent tajne sile“, iz 1999. godine.
Zabranjeno Pušenje, 2001.godine godine izdaje možda najuspješniji album posleratne bosanskohercegovačke rock scene, „Bog vozi Mercedes“ sa koga će kao najuspešnije pesme svakako ostati „Počasna salva“, „Lijepa Alma“, „Karabaja“, „Arizona Dream“ i druge. 
Početkom 2006. g. , Zabranjeno Pušenje izdaje singl „Nema Više“, kao najavu za novi album „Hodi da ti čiko nešto da“ i muziku za film „Nafaka“ Jasmina Durakovića, koju je napravilo Zabranjeno Pušenje. Zanimljivo je da autor teksta u pesmi „Nema Više“ poznati bosanskohercegovački pisac Nenad Veličković („Konačari“, „Otac moje kćerke“, „Sahib“…), jer je u toku dosadašnje 25-godišnje karijere benda većinu tekstova napisao Sejo Sexon. 

Povezana vest:  DJ Dejan Milićević promovisao novi album, sjajna atmosfera u klubu The Tube