Photo credits - Milica Czerny UrbanDamir Urban promoviše album „MAMUT“ u Beogradu

Jedan od najoriginalnijih rok muzičara u regionu, Damir Urban, održaće novinarsku promociju albuma ‘Mamut’ u petak 20. marta, sa početkom u 14h u knjižari Delfi SKC u Beogradu. To će biti idealna prilika da novinari razgovaraju sa Damirom pred njegov veliki koncert koji će sa svojom „Četvorkom“ održati dan kasnije, 21. marta, u beogradskom Mikser Houseu. Na promociji će pored Damira Urbana o albumu govoriti i rok kritičar Petar Janjatović i direktor izdavačke kuće Lampshade Media, Nikola Jovanović.
Na beogradsku promociju albuma „Mamut“ Damir Urban & 4 stižu nakon raspordatog koncerta u Domu sportova u Zagrebu, 21. februara. Dugo očekivani nastup pred rasporodatom dvoranom oduševio je repertoarom koji je obuhvatio sve faze njegove karijere, od Laufera do aktuelnog albuma. Prepoznatljivim intimnim delom programa i kratkim filmovima koji su pratili pojedine pesme, Urban je pokazao zašto je jedan od najcenjenijih muzičara, autora i rok protagonista u regionu.
Beogradska publika će imati priliku da uživa u njegovom nastupu prvog dana proleća, 21. marta, kada će Urban & 4 nastupiti u Mikser Houseu. Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman prvi put će izvesti i pesme sa aktuelnog albuma „Mamut“, sa kojeg su se već izdvojili singlovi „Sutra ćemo pričati“ i „Priđi mi bliže“, a koji po reakcijama i mišljenju, kako kritike, tako i publike, spadaju u sam vrh svega što su Damir Urban i Četvorka stvorili do danas. U prilog u tome govore i tri nominacije i dve osvojene nagrade „Porin“ na ovogodišnjoj dodeli.
„Mamut“ je peti studijski album Urbana i Četvorke s 11 novih pesama. Od proročke i apokaliptične uvodne „Kada se voda povuče“ do završne ljubavne „Gluposti u dvoje“, smestio se ceo univerzum tema, inspiracija Brechtom u pesmi „Dva metra“, Pazolinijem u istoimenoj pesmi, Letećim Holandezom, Venecijom… Damir Urban još jednom se potvrđuje kao vrhunski autor i pevač, koji ne podilazi, već nalazi način da evoluira i iznenađuje – temama koje promišlja i zatim muzički uobličava, poigravanjem s analognim zvukom, snimanjem u improviziranom studiju ili vlastitoj sobi. Album možete preslušati na sledećoj adresi: http://www.deezer.com/album/9210059
Karte za koncert su u prodajina svim prodajnim mestima GigsTixa (Mikser House, knjižare Vulkan, prodavnice Corner shop). Karte su dostupne po promotivnoj ceniod 1300 dinara za jednu i 2200 dinara za dve ulaznice.

Povezana vest:  Boris Novković u Sava centru

PHOTO: Milica Cherny Urban