Newman ChanceJohn Newman i Milky Chance na Exit donose najslušanije planetarne hitove!
 
Nova engleska soul zvezda i jedan od najtraženijih pevača današnjice John Newman, nastupiće u subotu 11. jula na glavnoj pozornici Exit festivala! 24-godišnji pevač u Novom Sadu predstaviće album „Tribute“ sa prvog mesta britanske top liste, na kojem su jednako plasirani singlovi „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Out Of My Head“ i „Cheating“. Uz sastav Rudimental, osvojio je svetske top liste i sa hitovima „Not Giving In“ i „Feel The Love“, a još uvek je aktuelan singl „Blame“ sa kojim su John Newman i Calvin Harris obeležili prošlu jesen i zimu! Spotovi za ove hitove danas u zbiru imaju blizu milijardu pregleda na sajtu YouTube, dok je samo Newman u prethodne dve godine zabeležio tiraž od impresivna četiri miliona! Noć kasnije, 12. jula, na istom mestu nastupiće i nemačka atrakcija, indie-pop duo Milky Chance koji je fanove osvojio pesmom „Stolen Dance“ sa hvaljenog albuma „Sadnecessary“!
John Newman je akter jedne od najživljih priča u savremenoj muzici, boreći se protiv svih šansi, od teške nemaštine u malenoj jorkširskoj parohiji, do statusa pevača koji sve što uradi pretvara u čist trijumf! Newman se od malena učio da sve radi sam, da bi i koledž plaćao od sakupljanja stakla i konobarisanja, te sve češćih nastupa kao tinejdžer sa glasom soul veterana! Ljubav prema muzici usadila mu je samohrana majka, koja je obožavala zvuk kuća Motown i Atlantic, uz neizbežne Northern Soul žurke sa kojih je donosila raritetne ploče, prve u Džonovim DJ setovima na lokalnim svadbama. Odrastanje u severnačkoj varoši donosilo je česte tuče, pa i sukobe sa policijom koji se danas ogledaju u njegovom izraženom samopouzdanju i gorljivom temperamentu. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol.
Posle studija na muzičkom koledžu u Lidsu, Newman dolazi u London i upoznaje momke iz novoformiranog sastava Rudimental koji sa njegovim glasom i „Feel The Love“ stiču planetarnu slavu! Nakon drugog zajedničkog hita „Not Giving In“, ubrzo sledi Njumenov prvi samostalni singl „Love Me Again“ i prvo mesto britanske, ali i mnogih svetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište! Album „Tribute“ takođe dospeva na vrh britanske liste, simbolično ispred velikog Pola Makartnija.
Dok svetom još odjekuje poslednji hit singl „Blame“, Newman snima novi album u Los Anđelesu, čije prve pesme se očekuju ovog proleća. „U svetu danas ima previše selebritija, a premalo umetnika“, reči su pevača, koji u 21. veku instant slave, sam piše i remiksuje svoje pesme, sa retkim talentom da pevanjem i tuđu pesmu učini svojom. Takav talenat imao je i jedan drugi Jorkširac raspuklog glasa i nezadržive severnjačke emocije, pokojni velikan Joe Cocker.
Milky Chance je duo koji kombinuje akustične elemente rege i indi-rok muzike uz savremene elektronske ritmove, a čine ga pevač i gitarista Clemens Rehbein i DJ Philipp Dausch. Njihov hit „Stolen
Dance“ beleži stotine miliona pregleda na sajtu YouTube i zvanično je među 10 najtraženijih pesama 2014. godine na popularnom digitalnom servisu Shazam! Evropu osvajaju preko noći sredinom 2013. da bi već sledeće godine izazvali pravu senzaciju preko Atlantika i postali miljenici američke nezavisne scene. Za jedan alternativni sastav, uspeli su da nastupe u šou Džimija Kimela, uz rasprodate koncerte od Njujorka do Los Anđelesa. Već drugu godinu nastupaju na svim važnijim evropskim festivalima, a ove godine ih očekuje i nova američka turneja uz nastup na festivalima Coachella i aktuelnom SXSW!
OTPočni Exit Avanturu, uz OTPlatu karte na rate!
Svi ljubitelji Exit festivala i ove godine imaju mogućnost da u bilo kojoj filijali OTP banke, do 16. maja, besplatno otvore namenski račun za kupovinu ulaznica po ceni od 5.990 dinara za Exit i po 6.990 dinara za Exit Avanturu (Exit + Sea Dance). Nakon otvaranja računa, neophodno je uplatiti minimalno 1.300 dinara za rezervaciju ulaznice, posle čega kupci OTPlaćuju rate, sve do 30. juna! Rate od 500 ili više dinara, bez kamate, OTPlaćuju se u ritmu koji fanovima Exita najviše odgovara, kada i koliko požele! Call centar OTP banke je 0700 480 400 ili 021/4800 400, a više detalja može se pronaći na www.otpbanka.rs i www.exitfest.org. Paketi koji sadrže Exit ulaznicu i smeštaj u Novom Sadu, mogu se nabaviti na sajtu www.exittrip.org već od 7990 dinara, a cene festivalskog letovanja od 7. do 20. jula u okviru Exit Avanture, počinju već od 99 evra! Vlasnici ulaznica za Exit festival, kupljenih pre 15. januara, koji su na poklon dobili i ulaznicu za Sea Dance, potrebno je da izvrše aktivaciju na http://exitavantura.gigstix.com/, do 31. marta, kako bi im ulaznice za festival na Jazu postale važeće.
Povezana vest:  Na velikoj bini Bir festa nastupa 49 izvođača