Veliki umetnički projekat na muzičkoj sceni Beograda

BRAVISSIMO MAESTRO MOZART

Kolundzija_foto1Posle koncerata „VOLITE LI BETOVENA“, koji su obeležili kraj 2008. godine, maestro Kolundžija priprema još jedan izuzetan muzički poduhvat – koncerte pod nazivom „ BRAVISSIMO MAESTRO MOZART “ kada će u četiri večeri – 10., 13., 15. i 17. decembra, uz saradnju četiri pijanistkinje, izvesti u Zadužbini Ilije M. Kolarca 15 Mocartovih sonata.
Iako nastala pre više od dva veka, Mocartova muzika i danas živi u svoj svojoj lepoti, a za interpretatore predstavlja neiscrpan izvor umetničkih traganja. Kuriozitet ovog projekta je izvođenje obimnog programa u samo četiri dana.
Podsećamo da maestru Kolundžiji ovakvi izvođački podvizi nisu strani, naime 1994. godine je pred prepunom salom Kolarčeve zadužbine, u četiri uzastopna dana izveo gigantski projekat DESET VELIČANSTVENIH, sa impozantnim programom od deset violinskih koncerata. Tada je nastupio sa Beogradskom filharmonijom i Gudačima Sv. Đorđa, a program su činili koncerti Baha, Vivaldija, Mocarta, Mendelsona, Bruha, Laloa, Vijenjavskog, Čajkovskog, Betovena i Bramsa.
Decembra 2008. godine, Jovan Kolundžija je realizovao nesvakidašnji muzički projekat, koji se na koncertnim podijumima u svetu retko ostvaruje, jer od umetnika zahteva izuzetan rad i posvećenje. Koncerti pod nazivom VOLITE LI BETOVENA su nam u četiri uzastopne večeri doneli izvođenje integralnog opusa Betovenovih sonata za klavir i violinu, što je bio pravi kuriozitet, ne samo za Beograd, već i za svetsku muzičku scenu. Maestra Kolundžiju su tada na sceni Kolarca pratile pijanistkinje Nada Kolundžija i Natalija Lavrik Mladenović.
pijanistkinje_kolorNastavljajući tradiciju decembarskih druženja sa beogradskom publikom, maestro Kolundžija će na koncertima BRAVISSIMO MAESTRO MOZART, izvesti sonate jednog od najpopularnijih kompozitora svih vremena, što je još jedan ambiciozan projekat, koji će svakako obeležiti koncertnu sezonu 2009/10. 
JOVAN KOLUNDŽIJA, naš istaknuti violinista i osnivač Centra lepih umetnosti Guarnerius, je umetnik koji je svojim stvaralaštvom obeležio i zadužio domaću muzičku scenu, a tokom svoje duge karijere nastupao je u više od četrdeset zemalja sveta, održao je više od četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim salama, a dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih nagrada, kao i društvenih priznanja. 
S njim će nastupiti sledeće pijanistiknje: 10. decembar Natalija Lavrik Mladenović (Rusija/Srbija), 13. decembar Eugene Choi (Koreja) 15. decembar Nada Kolundžija (Srbija) i 17. decembar Marianna Humetska (Kanada).
Pokrovitelji koncerata su Skupština grada Beograd, Gradska opština Stari grad, Ambasade Kanade, Ruske federacije i Republike Koreje. Generalni pokrovitelj je kompanija Dunav osiguranje. 
Prijatelji projekta su Jubmes banka , Imlek, Samsung, Gardeina 

Povezana vest:  Preminuo Miša Aleksić, gitarista Riblje čorbe