Vatra by Mare MilinKoncertni spektakl u Savamali uz dva najpopularnija hrvatska benda današnjice
VATRA I PAVEL 22. MAJA U MIKSER HOUSEU

Veliki koncertni spektakl najavljen je za 22. maj u 21h u Savamali, kada će u Mikser House-u (Karađorđeva 46) nastupiti dva trenutno najtraženija hrvatska benda. Publiku očekuje nastup jednog od najboljih rok sastava iz regiona, grupe Vatra, benda koji na sceni postoji već više od 15 godina i iza sebe ima sedam albuma, kao i melodičnog Pavela, benda koji se za jako kratko vreme etablirao kao jedan od omiljenih u regionu, kako kod kritike, tako i kod publike.

Vatra će koncertom u Mikser House-u predstaviti svojevrsni presek dugogodišnje karijere, od prvog singla „Vrati se“, pa sve do aktuelnog „Saturn“. Virovitička rok skupina Vatra nastala je 1999. kada objavljuje album „Između nas“, a tri godine kasnije nastaje „Anđeo s greškom“ prvi izdat za Dallas Records. Šesti studijski album “Ima li budnih“ popraćen je velikom koncertnom promocijom u regionu, a 2013. godine Vatra započinje rad na sedmom studijskom albumu, koji najavljuju dva singla „Tango“ i „Saturn“. „Tango“ ubrzo zauzima prva mesta regionalnih top lista i postaje najemitovaniji domaći singl sa 26 nedelja na prvom mjestu HR TOP 40 liste. 2015. godine Vatra je dobila četiri Porina, od kojih je naznačajniji onaj za pjesmu godine („Tango“), a nedavno je osvojila i Večernjakovu Ružu, najznačajniju medijsku nagradu u Hrvatskoj, kao još jedan dokaz njihove popularnosti.

Povezana vest:  Globalni superstar Bruno Mars se vratio sa novim singlom "24K MAGIC"

Pavel će koncertom u Beogradu nastaviti veoma uspešnu koncertnu promociju trećeg albuma „I mi smo došli na red“. Bend je je nastao 2007 godine, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, ali je ubrzo donesena odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend, pa je iste godine izdat i istoimeni album. 2012. godine izlazi drugi album grupe pod nazivom „Od prve zvijezde ravno“ koji je dobio sjajne kritike svih važnijih kritičara i publike, kao i pet nominacija za „Porina. Naredne godine Pavel počinje s radom na trećem albumu, sa najavnim singlom „Čuvaj me“ na kojoj vokalne dužnosti preuzima Antonia Matković, nova članica benda. „Čuvaj me“ je osvojila nagradu i kao najemitovanija pesma Zagrebačkog festivala 2014. godine, i nominovana je za „Porina“ koji je i osvojila u kategoriji najboljeg aranžmana. Novi album doneo je bendu nove nominacije za Porin I lansirao još dva uspješna single “Autentično osrednji“ i “Ljubav stoljeća“

Povezana vest:  Novi singl grupe Kanda, Kodža i Nebojša „Tako volim da živim" osvojiće srca ljubitelja pravog rokenrol zvuka!

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner shopovi) po promotivnoj ceni od 600 dinara. Promo cena će važiti do 10. aprila, nakon čega će se povećati.