Zafir i Vasil Hadzimanov Foto Milan Josipovic01

Koncert Zafira i Vasila Hadžimanova u Mikseru

Zafir i Vasil Hadžimanov će sa svojim kvartetom održati koncert 16. maja u Mikser Hausu na kojem će izvesti pesme sa festivala bivše Jugoslavije: makedonske balade, šansone, melodije iz mjuzikla i džeza. 
Zafir Hadžimanov duže od pola veka neguje i poklanja publici muziku, poeziju, glumu i pesmu i to sve od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza. 
Sam ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa, snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja. 
U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko nezaboravnih uloga i ostvario ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu „Violinista na krovu“ i Žan Valžana u „Jadnicima“, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla „Halo buđenje“. 
Ima nekoliko knjiga poezije i proze i dobitnik je povelje „Stražilovo“ za knjigu stihova „Pas pevaćica“. 
Počasni je ambasador kulture Republike Makedonije i kompozitor je velikog broja pesama koje je, između ostalih, stvarao i na stihove vrhunskih srpskih pesnika. 
Vasil Hadžimanov, sin Zafira i Senke i naslednik njihovog muzičkog dara i umeća je domaći najuspešniji fusion jaž autor i klavirista srednje generacije. Potpuno autorski i majstorski čuva i izvodi specifične ritmove i melos Balkana u pravom džez stilu i maniru.

Povezana vest:  Stereo Tip spotom „Javi se" najavili EP izdanje