elliegoulding 600Kasabian, Elie Goulding i još mnogo novih imena na Szigetu

Sve više i više imena dodajemo ovogodišnjem sastavu festivala, ali kraj najavama je još uvek daleko. Ovog puta nova imena su dodata u muzičkom delu programa, ali možemo očekivati novine i u drugim programima Sziget festivala u predstojećim nedeljama. Ulaznice sa popustom su dostupne samo do kraja aprila.
Sziget festival je proglašen za „najbolji veliki festival u Evropi“ i ima za cilj da opravda ovu nagradu sa svojim originalnim programom i jedinstvenom atmosferom.
Do sada su najavljeni izvođači koji pripadaju najrazličitijim muzičkim žanrovima, tu su Robbie Williams, Florence + The Machine, Alt-J, Martin Garrix, Foals, Interpol i mnoge drugi.
A evo i novih imena:
Pravo iz Velike Britanije na pozornicu Sziget festivala stiže jedan od najuspešnijih engleskih indie rock bendova, Kasabian. Njihov peti album je objavljen prošle godine, pa budite spremni za provod sa njima na glavnom stejdžu. Osim toga, kantautorka i multi-instrumentalista Ellie Goulding će imati svoj debi i na najvećoj pozornici na „Ostrvu slobode“. Njena muzika je sasvim posebna i nezaboravna. A38 će biti glasan sa muzikom benda Sigma, koji su danas na vrhu međunarodnih hit-lista. Nakon njihovog kultnog broj jedan singla „Nobody To Love“ usledio je još jedan hit „Changing“ sa Palomom Faith. Britanski elektronski trio Nero je takođe deo prestižnog sastava festivala, a njihov najnoviji rad je objavljen tek nedavno, poslušajte „The Thrill“. Iz Nemačke dolaze Kraftklub, koji spajaju indie rock muziku sa nemačkim tekstovima.
Telekom Arena & Colosseum
Još imena je dodato i u prostorima za elektronsku muziku: masivnoj Telekom Areni i čuvenom Sziget Koloseumu. Posetioci će ove godne moći da uživaju uz Hernana Catanea, DJ-a koji je predan kvalitetnom underground house zvuku. Pored njih tu su i tehno starleta Laura Jones, underground techno heroj Function, istaknuti član berlinske elektronske klupske scene Ellen Allien i poštovani eksponent savremene house i techno scene Damian Lazarus. Stadion X će doneti elektronske vibracije grada Budimpešte, a holandski duo Lucas & Steve će impresionirati publiku sa svojim setom.
Tokom narednih nedelja stižu još imena, mesta i programa
Ulaznice i informacije: www.szigetfestival.com

Povezana vest:  Odličnim nastupom u Zagrebu Arrested Development započeli regionalnu turneju, koju završavaju 11. juna u Domu omladine Beograda!