Thyladomid print photo 3

Interstellar Destiny turneja stiže u Beograd, Split i Zagreb!

Thyladomidov album ‘Interstellar Destiny’ izašao je za Diynamic Music, povodom čega kreće na svetsku turneju, u sklopu koje nastupa u zagrebačkom Sirupu, splitskom Kameleonu i na Sunday Beatu u Beogradu.
Charles Thiemann aka Thyladomid je nemački DJ i producent čija je muzička karijera počela još dok je bio petogodišnjak. Rođen je u Kelnu u muzičkoj porodici gde je vrlo rano počeo da uči klavir. U clubbing i elektronsku muziku ulazi 2006. godine, nakon čega ulaže sve što može u opremu i kreće sa produkcijom. Marljivo posvećuje svo svoje vreme i energiju u muziku te vrlo brzo dostiže profesionalan nivo produkcije. Projekat Thyladomid nastaje 2007. godine, nakon čega vrlo brzo dolazi do prvog digitalnog izdanja ali i prvog nastupa u lokalnom klubu. Postaje popularno ime u regiji, skuplja iskustvo po domaćim i stranim klubovima gde širi muzičke horizonte.
Njegovo prvo ozbiljnije izdanje 2009. godine potpisuje britanski label ‘VIVa Music’, a u leto 2010. izdaje prvi EP za berlinski Off Recordings. Traka ‘The Voice’ sa spomenutog EP-ja dostigla je 1. mesto na Beatport-ovoj Deep House Chart listi, gde je ostala narednih 6 nedelja čime je i postala letnji hit 2010. godine. U to se vreme spojio se sa švajcarskim Adriatique-om, sa kojim radi novi muzički projekat i izdanje za Solomun-ov nov label 2DIY4. Izdanje za veliki Diynamic Music usledilo je 2011. godine, a za isti label je 2014. izdao ‘The Real Thing’ s pevačem Mahfoudom.
27-godišnji Charles danas živi u Berlinu i upravo kreće na svetsku turneju kako bi promovisao debitantski album ‘Interstellar Destiny’. Na albumu se nalazi dosta mirnija, ne toliko klupska muzikog ‘krhkog’ zvuka, inspirisana filmskom muzikom. ‘Hteo sam da napravim nešto drugačije, odmaknuti se od klupskog zvuka. Namera mi je bila da stvorim nešto što svako može slušati i, eventualno, razmišljati o muzici ii zvuku uopšte’, objašnjava Thyladomid. Za naziv albuma kaže da znači nešto poput ‘univerzalnog značenja ili ljudske svrhe’, a svaka traka predstavlja ‘situaciju ili proces u ljudskim životima na planeti Zemlji, bilo prirodnu ili ljudsku, dobru ili lošu’. U sklopu Interstellar Destiny turneje nastupaće i u našoj regiji.
17. aprila nastupa u zagrebačkom klubu Sirup, gde će mu podršku za pultom pružiti Sergej Snooze, After Neven, Tvrtko i Sladoled.
18. aprila je u Splitu, u klubu Kameleon, gde će u sklopu Simulation programa dobro prodrmati publiku kroz Funktion One zvučni sistem.
19. aprila, nastupa u Beogradu na nedeljnoj večeri Sunday Beat, gde će pult deliti sa Kristijanom Molnarom i Calavera & Manya.

Povezana vest:  BEYONCÉ NA DVE BINE U KOMBANK ARENI, 15. APRILA