milan_stankovic_prvi_dan_1EVROSONG 2010

Milan Stanković oran za sutrašnje polufinale Evrosonga

 

U punoj formi, odlično raspoložen zbog uspešnih prezentacija i primetnog interesovanja medija u Oslu za našu pesmu, predstavnik Srbije Milan Stanković dočekuje sutrašnje prvo polufinalno veče 55. takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, izjavila je Tanjugu predstavnica za odnose sa javnošću RTS-a Duška Vučinić- Lučić.

U Telenor areni u Baerumu, kod Osla, Stanković će nastupiti sedmi među izvođačima iz 17 zemalja. U pratnji dva vokala: Saške Janković i Zorice Brkić i uz dvojicu plesača: Aleksandra Jelenkovića i Marka Stojiljkovića, izvešće kompoziciju Gorana Bregovića „Ovo je Balkan“, za koju su tekst napisale Marina Tucaković i Ljiljana Jorgovanović.

Posle jučerašnjeg zvaničnog otvaranja Evrosonga u gradskoj skupštini, gde su bili predstavnici svih 39 zemalja, a po rečima Vučinić-Lučić, srpski predstavnik opet izmamio najveće interesovanje novinara, snimatelja i fotoreporteta, danas mu predstoje dve generalne probe.

Povezana vest:  Novi singl i spot grupe Vrooom, uskoro album

Druga, večernja, biće snimajuća, koju će pratiti i žiriji svih zemalja i dati svoje glasove, kako bi taj snimak bio pušten sutra uveče ako tokom prve polufinalne večeri nešto ne bude išlo kako je predviđeno, objasnila je predstavnica RTS- a.

Milan_Stankovic_2Prvo pulifinale otvoriće predstavnici Moladavije „Sanstrouk prodžekt“ i Olia Tira (Sunstroke Project & Olia Tira) sa pesmom „Ran uvej“ (Run Away). Slede, zatim, Moldavija, Rusija, Estonija, Slovačka, Finska, Letonija, Srbija, Bosna i Herzegovina, Poljska, Belgija, Malta, Albanija, Grčka, Portugal, Makedonija, Belorusija i Island, od kojih će biti izabrano 10 finalista. Ove godine, za razliku od prethodnih, glasanje publike putem SMS-a počinje već od predstavljanja prve pesme, a finaliste će izabrati ravnopravno publika i žiri. Pravo glasa sutra imaće samo gledaoci i žiri iz zemalja učesnika prvog polufinala, kao i publika i žiri iz zemalja direktnih finalista – Francuske, Nemačke i Španije, a broj SMS poruka je ograničen na 20. Domaćini večeri biće norveška pevačica, tekstopisac i novinar Hadi Njie (Haddy N’jie) i televizijski voditelj i pisac Erik Solbaken (Erik Solbakken), dok će glasanje voditi najpoznatija norveška televizijska voditeljka Nađa Hasnoui (Nadia Hasnaoui). Ovogodišnje takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ ima za slogan „Share the moment“ (Podeli trenutak), a održaće se u novoj Telenor arene, otvorenoj marta prošle godine u blizini norveške prestonice, čiji je koncertni kapacitet 23.000 ljudi. Scenu, skromniju od prošlogodišnje, činiće oko 4.500 reflektora, statičnih i pokretnih, koji će pokrivati čitav krov i tako ostavljati utisak da je i publika deo scene, a odsustvo LED- ekrana nadomestiće ogledala i stakleni elementi. Radio-televizija Srbije prenosiće sve tri večeri, dva polufinala, 25. i 27. maja, i finale, 29. maja, na prvom programu, sa početkom u 21 čas. Organizatori očekuju da najpopularnije muzičko takmičenja „starog kontinenta“ prati oko 125 miliona gledalaca širom sveta.

Povezana vest:  Biber na parfemu "Someday" zaradio tri miliona dolara!