Bivsi fudbaler Stipe Glasovic 3

X FACTOR ADRIA 2015
Bivši fudbelar i tinejdžeri zvezde večeri

I počela je još jedna epizoda regionalnog muzičkog šou programa. Dok voditelji žive u harmoni, žiri podnosi teško breme odgovornosti jer se I ove nedelje traži nova regionalna muzička zvezda sa „X Faktorom“!
Sudije na početku emisije prenose gledaocima svoje viđenje stvari. „U cilju odgovornosti probudim se ujutru u pet, odem na masažu u 7h, pa nikad u životu nisam bio na masaži tako rano! „ – požalio se Tonči, dok je Željko opisao atmosferu u studiju: „Ovde kad eksplodira, ovde bi eksplodiralo tako da lete stolovi! Tako da smo, za sada, vrlo uzdržani.“ – kaže Željko.
„Ali meni je to interesantno, stvara se jedna pozitivna nervoza, jer ono što je najdosadnije jeste dosadna televizija. Mi, takođe, „puknemo“ ponekad, pa I mi smo ljudi od krvi I mesa. “ – ističe Massimo .
„Negde I mi pogrešimo, ne kažem da smo bezgrešni po pitanju procene kandidata, ali u 99 % slučajeva stojimo iza svojih odluka.“ – naglašava Željko.
„Ja reagujem vrlo energično i telom i glasom, čak ponekad dok kandidati pevaju uhvatim sebe kako kažemu uh.. Nekad me momci povedu u pogrešnom pravcu, ali ja se uvek vratim na svoju putanju.“ – poručuje Aleksandra. „Čarolija svega ovoga je što postoji jedna demokratija, koja još uvek nije došla do ruba incidenta.“ – zaključuje Tonči.
Sledi četvrti dan audicije.
Prvi takmičar za večeras se zove Nemanja Guzijan, dolazi iz Apatina I ima 21 godinu. Ovaj simpatičan momak ispričao je gledaocima kako je samo zbog svog stajlinga doživljavao osude okoline. „Pričali su da spavam po parkovima, da sam narkoman“ – rekao je Nemanja koji se bavi etno muzikom već 6 godina. Pored izvorne muzike, ovaj momak voli da sluša I metal, pa je ta neobična kombinacija iznenadila I voditelja Aleksandra Radojičića koji je pohvalio njegovu odevnu kombinaciju. Nemanja se na audiciji predstavio pesmom Slobodana Trkulje „Voda“. Upečatljiva interpretacija naišla je na pohvale žirija. „Ovo je bilo vrlo interesantno I volim što si stao iza svog izbora. To je I publika odlično prihvatila. Ja to podržavam“ – rekao je Željko, dok je Tonči rekao da traži u muzici upravo to što je čuo I da im je takmičar držao pažnju! “ U jednom trenutku me je tako preplavio tvoj glas!“ – rekla je Aleksandra, dok se Massimo, pozitivno iznenadjen, upitao: „Čoveče, šta mi to imamo, što mi to ne izvozimo?“. Bez razmišljanja, sa četiri DA Nemanja ide u sledeći krug takmičenja.
Sledeća kandidatkinja je maturantkinja Milica Lojić iz Banjaluke koja nije imala sreću da odrasta uz očevu figuru. Milica se nada da će njena interpretacija i pojavljivanje na televiziji izazvati bar neku emociju u čoveku koji bi trebalo da bude glavni oslonac u životu, a zapravo to nije. Ova lepa devojka se pored pevanja bavi i lationoameričkim plesom. Nakon što je sa gledaocima podelila svoju intimnu životnu priču, predstavila se pesmom Sam Smitha – I’m not the only one. „Ima nešto u tvom glasu što mi se dopada – to je taj jodl i vibrato. Kada bi čuo na radiju tvoj glas, skrenuo bi mi plažnju.“ – rekao je Željko, dok se Tonči složio i prokomntarisao da mu je žao što Milica nije izvela neku latino pesmu kako bi pokazala scenski pokret. „Moje mišljenje je da se dogodila trema koja je došla iznenada, ali meni se sviđa taj glas!“ – kazao je Massimo, dok joj je Aleksandra dala savet da slobodno pusti energiju i dala joj DA. Sa četiri DA Milica ide dalje.
Miloš Jeremić dolazi iz Bora, ali živi u Beogradu. Profesionalno se bavi muzikom, a svoj nastup posvećuje ćerkici Nađi. Kada ga je Aleksandra pitala koliko ima godina, Miloš je odgovorio: „Ne baš malo -33!“, što je izazvalo zanimljivu reakciju žirija. „Već nisi prošao! Ajmo dalje!“ – našalio se Željko, dok je Massimo odlučio da pokaže i glumačke sposobnosti, te je u stilu deke rekao: „Ja ću da idem kući sada!“. Šala žirija izavlala je smeh i aplauz kod publike. U sjajnoj atmosferi Miloš se predstavio pesmom grupe Kerber – Hajde da se volimo. „Zapalio si publiku, ali meni je bilo osrednje.“ – rekla je Aleksandra, dok se Tonči složio. „Bio si žestok, imao si orignalnu interpretaciju, dopalo mi se!“ I ovog puta svi članovi žirija rekli su DA.
Stefan Kucurski nastupa pod pseudonimom Džon Dajmont, kaže da studira Džez akademiju u Beču i veoma je siguran u sebe. „Profesori su me svrstali u ekstremne talente!“ – kaže Stefan koji se sudijama i publici predstavio pesmom grupe Queen – Show must go on. Međutim, s obzirom da je ovaj samouvereni mladić ispao iz tempa, Massimo ga ja zaustavio i dao mu drugu šansu. Posle izvođenja akapela pesme Željka Joksimovića „Leđa o leđa“ usledili su komentari žirija. „Danas nisi imao sreće ili nije tvoj dan očito!“ – rekao je Tonči, dok je Massimo rekao: „Možda bi trebao da probaš neki drugi džob!“. Aleksandra je iskreno prokomentarisala da ovaj snimak Stefan nikako ne treba da pusti profesorima, dok je Željko samo glasao i rekao NE. Sa njim su se složili i ostali članovi žirija. Kandidat šokiran odlazi sa scene i ispada iz takmičenja.
Sledeći takmičar ima zanimljive tetovaže i zove se Ilija Savić. Ilija dolazi iz Kucura, ima 29 godina i predstavio se pesmom grupe Smak „Daire“. Ali, ni ovaj takmičar nije zadovoljio kriterijume sudija. Sa četiri NE Ilija ne ide dalje.
Takmičarka iz Makedonije Angela Velkoska ima 17 godina, a pevala je zahtevnu pesmu Jelene Tomašević – Oro. Njena interpretacija uopšte nije impresionirala žiri, što je izazvalo suze kod ove mlade takmičarke koja nije uspela da se plasira dalje.
Grupu „San“ čini tridesetosmogodišnja Kara Popović iz Prokuplja i njen prijatelj Želimir Holod. Kažu da pevaju iz ljubavi što se i osetilo u njihovoj interpretaciji pesme Dina Merlina „Svima reci da si tu“. Međutim, sudije su dale svoj sud. „Nije to za ovaj naš šou“ – rekao je Željko i prvi glasao NE. Sa četiri negativna odgovora ova grupa nije prošla u sledeći krug takmičenja.
Dvadesetšesogodišnji Siniša Vidović rodom je iz Bosne, poslednjih pet godina živi u Zagrebu. Bavi se plesom, glumom i muzikom. Priznaje da nije siguran u sebe, ali kad izađe na pozornicu ta nesigurnost nestaje. Siniša je otpevao pemu Tom Jonesa – Sex bomb, a ocenu njegove interpretacije prvi je dao Tonči: „Imamo sve u jednom paketu kod tebe. Puno je bolji scenski nastup od pevanja, ali mi se najviše sviđa što je tebi lepo na sceni.“ Aleksandra je rekla da joj se nastup dopao, dok je Massimo iskreno rekao: „Malo više suzdržanosti ne bi bilo loše, pevanje je bilo ok.“ Željko je prokomntarisao: „Mislim da si bio superioran, prognoziram ti blistavu budućnost ukoliko istraješ. Massimo je jedini ipak rekao NE, međutim sa tri DA, simpatični Siniša ide u sledeći krug borbe.
Nešad Selman dolazi iz Bosne, za sebe kaže da je večiti student žurnalistike i misli da je spreman za veliku promenu u životu. Žiriju se predstavio pesmom grupe Indexi – Da sam ja netko. Aleksandra: „Mislim da imaš glas i pravu energiju za ovu pesmu.“ Massimo je rekao da je takmičar vrlo hrabar zbog odabira ove pesme, dok je Željko rekao: „Mislim da imaš X Faktor iako ti intonacija nije bila odgovarajuća“, dok je Tonči naglasio da takmičar treba da se malo opusti. I četiri DA je sasvim logičan odgovor sudija. Nešad ide dalje.
Sledeća takmičarka je iz Niša, ima dvadeset godina, voli svoje tetovaže i zove se Monika Kiseloska. Ova autentična takmičarka otpevala je pesmu Ette James – At last. „Ne znam kako da se postavim prema stilu pevanja koje je anglosaksonski.“ – rekao je Tonči, dok je Massimo izneo mišnjenje da Monika izgleda veoma zrelo za svoje godine – kao da je nekoliko života već iza nje. Na njegovu molbu Monika je otpevala akapela pesmu Kristine Kovač „Kolena“, što je Aleksandra samo prokomentarisala rečima: „Imaš nešto svoje, ima tu još prostora za napredovanj, ali meni se dopada.“ Željko je uputio kompliment takmičarki: „Od svih kandidata koje smo videli do sada moram da kažem da si ti prvi personaliti“. Massimo je u svom stilu rekao: „Ovo je bilo samouvereno do granice drskosti! Za dvadeset godina to je malo too much, ali daću ti DA“. Tonči je potom izjavio da Monikin osmeh vredi više od njenog pevanja. Sa četiri DA Monika sasvim sigurno ide u sledeći krug takmičenja.
Sledeća tri kandidata ostavila su dobar utisak na sudije. Aleksandar Đorđević iz Beograda, Sonja Čoko takođe iz Beograda I Milan Bukilić iz Podgorice su takmičari čiji talenat nije bio sporan. Milan I Sonja su „povratnici“ budući da im je ovo drugi put da se prijavljuju za X Factor. Iako su pevali zahtevne numere, sudije su bile zadovoljne. Sa svim pozitivnim ocenama, ovi takmičari su se plasirali u naredni krug.
Da se u poznatom pevačkom takmičenju ‘X Factor Adria’ ne prijavljuju samo oni kojima je muzika prva strast, dokazaće u novoj epizodi i Stipe Glasović, bivši fudbaler iz Opuzena (Hrvatska). Naime, Stipe (27) je bivši profesionalni fudbaler koji je do svoje 21 godine igrao za Hajduk, a potom i za druge fudbalske klubove sve do pre dve godine kada se, zbog povreda, prestao profesionalno baviti sportom. Sebe opisuje kao buduću pevačku zvezdu, a svoj talenat pokazao je pevajući baladu Aleksandre Radović ‘Čuvam te’. Njegova interpretacija svidela se sudijama. „Stipe, učinio si pravu stvar, pevanje ti odlično ide! Samo pobedi tu tremu i oslobodi se“- rekao je Tonči, dok je Aleksandra prokomntarisala da ovaj momak nosi određenu tugu u glasu i da joj se to baš dopada. „Imaš toplu auru, iz tebe isijava pristojnost, poštovanje prema ljubavi. Imaš jecaj u glasu koji je bio toliko dobar!“ – rekao je Massimo. Sa četiri DA Stipe se plasirao dalje.
Šesnaestogodišnja Tijana Vlajković (Šabac) ide u muzičku školu, svira klavir i Aleksandra joj je uzor. Predstavila se pesmom Karli Rouz – Broken heart, a njena sjajna interpretacija nije nikoga ostavila ravnodušnim. „Ovo je nešto najlepše što sam čuo poslednjih dana!“ – rekao je Massimo. „Tijana, tebe sam čekala! Imaš sve! Bravoo!“ – rekla je Aleksandra čiji komentar ovoj tinejžerki najviše znači. Međutim, Željko je rekao da nije siguran da ova devojka ima X Faktor budući da, po njegovom mišljenju, nije autentična, ali nije osporio da je veoma talentovana. Nakon njegovog podsticajnog NE i tri DA, Tijana prolazi u sledeću fazu.
Sledeći takmičar je konobar i LGBT aktivista iz Podgorice. Njegovo ime je Rahim Bajra, a sudijama X Faktora i brojnoj publici u studiju predstavio se španskom pesmom. „Ovo nije dobro, bio si van tonaliteta. Ne znam da li je ovo bilo zbog matrice. Hajde otpevaj nešto bez matrice, da vidimo da li je to bio problem.“ – predložio je Željko. Ni nakon što je takmičar otpevao pesmu bez matrice, Željko nije promenio mišljenje: „ Žao nam je što nisi za ovaj šou. Nemoj da se ljutiš. Nečim drugim se bavi, biće bolje.“ – rekao je Željko. Nakon četiri NE, takmičar je bio ljut jer nije prošao dalje. „Mislim da nisu doneli pravu odluku. Iznervirao me Željko Joksimović, ne mogu ga podneti očima.“ – rekao je posle nastupa Rahim.
Rođena braća Goran (23) I Saša Spasić (18) iz Makedonije su se za X Faktor prijavili odojeno. Zanimljivo je da nisu rekli jedan drugome da će se prijaviti za ovaj šou. Iako je Goran sa sobom poneo i gitaru, to nije bilo dovoljno za Željka Joksimovića, pa mu je rekao NE. Međutim, njegovom mlađem bratu Saši uputio je kompliment: „Više mi se dopao tvoj glas, nego glas tvog brata“. Saša je za četiri DA prošao dalje, dok je Goran dobio lošije ocene. Žiri je zamislio da možda braća naprave bend, tako da su ovi talentovani momci ipak prošli u sledeći krug takmičenja.
Ilija Mihailović ima šesnaest godina, iz Beograda je i poseduje muzičko obrazovanje. Svira violončelo, klavir i saksofon. Ovaj talentovani tinejdžer obožava muziku i uživa sa svojim prijateljima iz muzičke škole. Najviše voli rnb, pop, soul i džez. Prvo veliko pevačko iskustvo desilo mu se 2014. godine kada je bio jedan od predstavnika Srbije na „UNIVISION SONG CONTES-U“ u Azerbejdžanu. Sudijama I publici se predstavio pesmom Bruno Marsa – When I was your man koju je posvetio jednoj devojčici iz škole. Njegovo emotivno izvođenje ove pesme posebno je oduševilo Aleksandru koja je pomno pratila njegov nastup, te je u toku nastupa I ustala. „Neverovatno je da ovako peva dečko do samo šesnaest godina. Sam Bruno Mars bi bio ponosan na ovoliko soula u glasu I na ovoliko duše, ne bi ostao ravnodušan!“- rekao je Željko. Massimo je potom izneo svoje mišljenje: „Bilo je previše ukrasa, nemoj tako raditi, ali od mene imaš DA“ . Tonči je krako prokomentarisao da je manje uvek više, ali Aleksandra se očigledno nije složila sa kolegama te je rekla: „Svaki ukras koji si napravio, bio je baš na pravom mestu! Dugo nisam čula, ne samo na ovoj sceni, nego uopšte u regionu, da neko tako peva – sa takvom ogoljenom dušom I emocijom. Ja sam potpuno oduševljena! Da, da, da!“ Sa četiri DA Ilija bez dvoumnjenja nastavlja takmičenje u najpopularnijem pevačkom šou programu.
Sledeći kandidat je Nikola Marjanović iz Zagreba, poznat u muzičkom miljeu po svojoj bivšoj grupi ‘Sane’, i po tome što je bio drugi na muzičkim top listama sa pesmom ‘Dio mene’, koju izvodi sa grupom Song Killersi. Nikola je pored muzike bavi i snimanjem reklama i sinhronizacijom crtanih filmova, a na binu je izašao noseći gitaru. Nakon njegove energične interpretacije pesme Bruno Marsa „Locked Out of Heaven“ Tonči je bio zadovoljan: „Sve je na sa svom mestu, odlično izvedena pesma po pitanju svega! Bravo!“, dok je Massimo pohvalio Nikolu rečima: „ Ma bravo, izabrao si tako tešku pesmu za odsvirati samo uz gitaru!“ Aleksandra deli isto mišjenje: „Ti stvarno imaš X Faktor, potpuno si izgrađen! Energija je tu!“ Željko je rekao da je Nikola već talentovan oformljen muzičar uz konstataciju da čak može i da pomogne žiriju u teškim odlukama i radu sa ostalim takmičarima. Sa sigurnih četiri DA, Marjanović ima priliku da se bori za titulu nove muzičke senzacije regiona.
Poslednji takmičar za večeras je Antonio Krištofić (17) iz Opatije koji je nažalost kao dete preživao tešku bolest. Naime, do svoje treće godine živeo je u bolnici zbog zdrastvenih problema, ali na tu nesreću danas gleda sa pozitivne strane. Ovaj talentovani tinejdžer peva od svoje desete godine, a svoj pevački talenat pokazao je I na raznim muzičkim festivalima. Antonio je izabrao da se sudijama I publici u studiju predstavi pesmom Oliver Dragojevića – Stine (Ne ostavljaj me sad), a njegova fantastična interpretacije očarala je sve. „Ne znam da li si čuo za Luis Migela, podsećaš me na njega. To je taj raskošan vokal, kontrolisan, emocija, snaga! Sve imaš!“ – energično je rekla Aleksandra, dok je Tonči bio kratak: „Vrh!“ Massimo je posavetovao takmičara da sledeći put kada izvodi ovu pesmu, u nekim delovima proba da ubaci malo tihog falseta, ali Željko se nije složio sa kolegom: „Ne menjaj ništa, jer možeš samo da pokvariš!“. Žiri je očekivano u ovom slučaju bio jednoglasan, sa četiri DA mladi Antonio ide u sledeći krug popularnog takmičenja.

Povezana vest:  MTV PUSH ARTIST ZA JANUAR JE… MALCOLM “MAC MILLER” MCCORMICK