Boa promoKULTNI ZAGREBAČKI ART ROCK BEND – BOA – U MIKSER HOUSEU 30. MAJA

Savamala sprema pravi tulum u subotu, 30. maja, kada će kultni art rock zagrebački sastav svojim bezvremenim pesmama vratiti publiku u zlatno vreme 80-tih godina. Nakon rasprodatog koncerta u zagrebačkoj Tvornici, Boa nastavlja povratničku turneju i ovoga puta se sprema da obraduje Beograđane, muzičkim događajem za sve generacije.
Boa je zagrebački art-rock sastav osnovan 1979. godine, koji je u samom početku bio pod uticajem Petera Gabrijela i Davida Bowiea, kao i raznih muzičkih pravaca poput funka i novog romantizma. Svojom muzikom su bili primer intelektualnog popa, koji se pročuo i u Evropi, pa su stoga svoje mesto našli u rock enciklopediji uglednog italijanskog „Rockstar-a“.
Nakon serije početnih nastupa i debitantskog albuma osvojili su naklonost publike i kritike, da bi sredinom osamdesetih ostvarili oko čak 100 nastupa i koncerata širom Jugoslavije. 2006. godine grupa nakon 12 godina pauze izdaje novi studijski album „Dnevnik putovanja, skice ostanka“, a naredne godine izdaju The Best of album „KRUG“, gde su stare pesme rađene u novim aranzmanima i zvuče svežije nego ikad.
Boa danas nastupa u sastavu Mladen Puljiz, Zvonimir Bučević – Buč, Darko Braje, Slavko Remenarić i Mladen Malek, a grupi su poseban doprinos dali Paolo Sfecci, Damir Košpić i Igor Šoštarić.
Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 600 dinara, koja će važiti samo za prvih 100 karata.

Povezana vest:  Rasprodate ulaznice za koncert Luke Šulića u Sava Centru