Amy Winehouse new Fred PerryPorodica Ejmi Vajnhaus distancirala se od dokumentarca

Porodica preminule britanske pevačice Ejmi Vajnhaus distancirala se od dokumentarnog filma „Ejmi“ koji će biti prikazan u maju na filmskom festivalu u Kanu ocenjujući da to ostvarenje stvara „zabludu“ o pevačici, prenose danas britanski mediji.
Dokumentarni film govori o počečima pevačice koja se proslavila hitom „Rehab“ sve do njene smrti 2011. godine.
Porodica pevačice saopštila je da se distancira od filma jer dovodi u zabludu gledaoce i predstavlja „promašaj“ i „propuštenu priliku“ da se oda istinsko priznanje talentu Ejmi Vajnhaus.
„Postoje precizne optužbe na račun porodice i menadžera koje su neosnovane. Dokumentarni film sugeriše da smo pevačicu nagovarali danastavi nastupe umesto da se leči“, izjavio je neimenovani portparol porodice Vajnhaus.
Film je režirao britanski reditelj Asif Kapadia, koji je rekao da je snimanje dokumentarca počelo uz podršku cele porodice Ejmi Vanjhaus i dodao da film smatra objektivnim.
Protagonisti filma su dodali da su razgovarali sa porodicom, prijateljima kako bi stvorili što bolju sliku o pevačici.
Nedavno je objavljen trejler filma, koji se sastoji od neobjavljenih arhivskih snimaka pevačice na početku karijere kao i snimci snimanja njenog drugog albuma „Back to Black“.
Ejmi Vajnhaus (27) umrla je od trovanja alkoholom 23. jula 2011. godine. Bila je poznata po izražajnom kontraaltu i mešavini muzičkih žanrova – ritma i bluza, soula i džeza.
Snimila je tri studijska albuma – „Frank“ 2003. godine, „Back to Black“ 2006. i „Hidden Treasures“ 2001. godine. Njena najpoznatija pesma je „Rehab“ iz 2007. godine s drugog albuma.
Svoj poslednji koncert je održala u Beogradu, mesec dana pre nego što je umrla.
Dokumentarni film će biti prikazan van konkurencije za Zlatnu palmu 68. Međurnarodnog filmskog festivala u Kanu, koji će biti održan od 13. do 24. maja.

Povezana vest:  MTV World Stage - Maroon 5