Gilles_Peterson_pic2Gilles Peterson 12. juna na Kalemegdanu

 

Gilles je kult! Gilles Peterson je jedinstvena pojava u clubbingu i umetnička ličnost koja vas uvek iznenađuje: mada je sjajan kao disk džokej i zabavljač starog kova (sa čuvenim najavama i odjavama pesama između blokova), on je ustvari osoba koja drugima otkriva šta je dobra muzika kroz nastupe, legendarnu BBC emisiju “Worldwide” (kod nas na Radiju B92) i svoju izdavačku kuću Brownswood. I onima koji slušaju muziku i onima koji bi samo jedno veče da se opušteno zabave, potreban je iskusan vodič kroz razna rasploženja koja dobra muzika može da pruži, a Gillesov stil podrazumeva da se ne opterećuje suviše žanrovskim ograničenjima – on će uvek naći mesto za neko iznenađenje za vas usred svog standardnog bloka house-soul-latino hitova sa dodirom jazza!

Povezana vest:  Grupa Grin Dej najavila koncertni album

Gilles predstavlja Kubu! Gilles Peterson se na tom terenu nametnuo kao arbitar stila, osoba koja je uvek korak ispred ostalih u pronalaženju novih plemenitih ritmova u popularnoj muzici sa svih podneblja, pa je od našeg poslednjeg susreta obišao Kubu, odakle se vratio sa neverovatnom selekcijom svežih kubanskih melodija. Spremajući se da ih podeli sa nama i obogati svoj miks  tropskim tonovima, izjavio je: “ovo je kao stvoreno za Beograd!”

Povezana vest:  Lista 10 najprodavanijih singlova u SAD

Gilles je jedinstven! Respekt koji Gilles Peterson ima širom sveta vidi se i po činjenici da postoji globalno umetničko bratstvo od Vašingtona (Thievery Corporation), preko Berlina (Jazzanova), Beča (Kruder i Dorfmeister), Helsinkija (Nu Spirit Helsinki), do Tokija (UFO i Toshio Matsuura), sa istim umetničkim pogledom na muziku, a kog upravo Gilles Peterson objedinjava. Poštovaoci naravno postoje  u Beogradu – Gillesov prolećni beogradski nastup već je pomalo i deo njegove lične tradicije i mitologije, i u njoj treba učestvovati!

Povezana vest:  PRLJAVO KAZALIŠTE OTVARA KONCERTNU SEZONU NA TAŠU!

SUBOTA, 12. JUN OD 22h

KALEMEGDAN (IZA “CVIJETE ZUZORIĆ”, NEKADAŠNJI MINI-GOLF TEREN)

Podrška: DJ Brka

Pretprodaja karata: Blagajne Doma omladine i Bilet Servisa, po ceni od 700 din.

U SLUČAJU LOŠEG VREMENA – STUDENTSKI KULTURNI CENTAR