princePrinc organizuje mirovni koncert u Baltimoru

Muzičar Princ najavio je da će u nedelju održati mirovni koncert u Baltimoru gde je smrt jednog Afroamerikanca u pritvoru izazvala burne prosteste u ovom gradu.
Princ je najavio da će koncert na Dan majki biti organizovan u hali u centru Baltimora što je, piše AFP, neočekivan potez ovog ekscentričnog muzičara koji je proteklih godina svoje koncerte najavljivao u poslednjem trenutku.
-U duhu zaceljenja, ovaj događaj zamišljen je kao katalizator da zastanemo i razmislimo o nasilju koje je uhvatilo Baltimor ali i druge delove SAD – saopštio je muzičar.
Princ je pozvao fanove da svoju solidarnost pokažu nošenjem sive – aluzija na 25-godišnjeg Fredija Greja (gray na engleskom znači siva) koji je preminuo 19. aprila u policijskom pritvoru.
Njegova smrt izazvala je burne proteste, neke čak i nasilne, koji mogu da se uporede samo sa nemirima koji su izbili 1992. u Los Anđelesu kada je prikazan snimak policije kako prebija afroameričkog bajkera Rodnija Kinga.
Princ (56) je na „Hit and Run“ turneji po Severnoj Americi, posle slične u Evropi, na kojoj svoje koncerte najavljuje u poslednjem trenutku a ponekad održi i više od jednog koncerta za veče.

Povezana vest:  ''Kontra Regula – Tribute to Dino Dvornik'' u prodaji