milan_stankovic_polufinale_sa_zastavomEVROVIZIJA 2010

Milan Stanković nastupa osmi u finalu

 

Srpski predstavnik na 55. „Pesmi Evrovizije“ Milan Stanković nastupiće osmi po redu u finalu tog takmičenja 29. maja, odlučeno je žrebom u Oslu.

Nakon završetka polufinala, u kome se Stanković zajedno sa još devet učesnika, glasovima publike i žirija, plasirao u finale „Evrosonga“, održana je konferencija za novinare na kojoj je svakom od 10 finalista postavljeno po jedno pitanje.

Stanković je kao i prethodne dve nedelje privukao veliku pažnju medija koji su se posebno interesovali za njegov specifični stil.

Povezana vest:  Bojan iz Lexingtona bend izveo najmlađe fanove na ručak

Upitan da li ima neki savet za mlade koji žele da kopiraju njegov stajling, Stanković je odgovorio da u Srbiji ima već mnogo tinejdžera koji imaju istu frizuru kao on i da ga to čini veoma srećnim.

Ruski predstavnik Petar Nalić je objasnio predstavnicima medija da vuče korene sa Balkana i da je njegov deda, poreklom iz Bosne, takođe bio pevač, kao i da se nada da će jednog dana posetiti tu zemlju.

Predstavnik Grčke Giorgos Alkaios, na pitanje da li naziv njegove pesme „Opa“ može biti moto cele Evope kako bi prevazišla aktuelne finansijske i političke probleme, odgovori je da ne treba mešati muziku i politiku. Ne sporeći da je ovo teška godina za Evropu, izrazio je nadu da će njegova pesma bar malo ljude učiniti srećnim.

Povezana vest:  Taylor Swift: Momci me se plaše

milan_stankovic_polufinaleUz konstataciju da je plasman u finale Evrosonga najlepši dogođaj u njenom životu, albanska pevačica Juliana Paša rekla je da je imala osećaj kako je te večeri na sceni cela Evropa postala jedna porodica.

Ostali predstavnici su izrazili zadovoljstvo svojim uspehom u prvom polufinalu, čime su opravdali poverenje svoje zemlje i učinili sebe poznatim u celoj Evropi, a predstavnik Bosne i Hercegovine Vukašin Brajić je čak obećao da će u finalu biti bolji i da će „dati 120 posto sebe“.

Povezana vest:  Beyonce uzela šestomesečnu pauzu

U finalu 29. maja nastupiće predstavnici Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rusije, Grčke, Portugala, Belorusije, Belgije, Albanije, Islanda i Srbije, 10 finalista koji će sutra biti izabrani u okviru druge polufinalne večeri i predstavnici zemalja direktnih finalista -Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i domaćina, Norveške.