milan_stankovic_polufinale_sa_zastavomEVROVIZIJA 2010

Milan Stanković nastupa osmi u finalu

 

Srpski predstavnik na 55. „Pesmi Evrovizije“ Milan Stanković nastupiće osmi po redu u finalu tog takmičenja 29. maja, odlučeno je žrebom u Oslu.

Nakon završetka polufinala, u kome se Stanković zajedno sa još devet učesnika, glasovima publike i žirija, plasirao u finale „Evrosonga“, održana je konferencija za novinare na kojoj je svakom od 10 finalista postavljeno po jedno pitanje.

Stanković je kao i prethodne dve nedelje privukao veliku pažnju medija koji su se posebno interesovali za njegov specifični stil.

Povezana vest:  Konkurs za HEMI muzičke nagrade traje još tri dana, prijavilo se 168 izvođača

Upitan da li ima neki savet za mlade koji žele da kopiraju njegov stajling, Stanković je odgovorio da u Srbiji ima već mnogo tinejdžera koji imaju istu frizuru kao on i da ga to čini veoma srećnim.

Ruski predstavnik Petar Nalić je objasnio predstavnicima medija da vuče korene sa Balkana i da je njegov deda, poreklom iz Bosne, takođe bio pevač, kao i da se nada da će jednog dana posetiti tu zemlju.

Predstavnik Grčke Giorgos Alkaios, na pitanje da li naziv njegove pesme „Opa“ može biti moto cele Evope kako bi prevazišla aktuelne finansijske i političke probleme, odgovori je da ne treba mešati muziku i politiku. Ne sporeći da je ovo teška godina za Evropu, izrazio je nadu da će njegova pesma bar malo ljude učiniti srećnim.

Povezana vest:  “DEL ARNO BAND” PREDSTAVLJA NOVI SINGL “LJUT SAM”

milan_stankovic_polufinaleUz konstataciju da je plasman u finale Evrosonga najlepši dogođaj u njenom životu, albanska pevačica Juliana Paša rekla je da je imala osećaj kako je te večeri na sceni cela Evropa postala jedna porodica.

Ostali predstavnici su izrazili zadovoljstvo svojim uspehom u prvom polufinalu, čime su opravdali poverenje svoje zemlje i učinili sebe poznatim u celoj Evropi, a predstavnik Bosne i Hercegovine Vukašin Brajić je čak obećao da će u finalu biti bolji i da će „dati 120 posto sebe“.

Povezana vest:  Big bend RTS 8. februara u Kolarcu

U finalu 29. maja nastupiće predstavnici Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rusije, Grčke, Portugala, Belorusije, Belgije, Albanije, Islanda i Srbije, 10 finalista koji će sutra biti izabrani u okviru druge polufinalne večeri i predstavnici zemalja direktnih finalista -Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i domaćina, Norveške.