taylor swift bilbord

Tejlor Svift veliki pobednik Bilbordovih nagrada

Tejlor Svift dominirala je ovogodišnjim Bilbord muzičkim nagradama, pokupivši osam priznanja uključujući i nagradu za muzičara/muzičarku godine dok je britanski soul pevač Sem Smit dobitnik nagrada za najboljeg muškog izvođača i najboljeg novog umetnika.
Svift (25) nagrađena je i u kategorijama najbolji ženski izvođač, najbolji album, najbolji izvođač među top 100 i top 200 muzičara.
Sviftova, koja svoj najnoviji spot za singl „Bad Blood“ premijerno prikazala na sinoćnjoj ceremoniji dodele nagrada, takođe je dobitnik i specijalnog priznanja publike.
Britanski bend One Direction dobio je više priznanja sinoć uključujući nagrade za najbolje muzičare na turneji, najbolju grupu dok je Igi Azalea pokupila tri priznanja – za rep umetnika, rep pesmu i najstrimovanijeg muzičara.
Rok bend Van Halen otvorio je šou svojom hit pesmom „Panama“ a Hozier su kasnije izveli svoj hit „Take Me to Church“.
Na ceremoniji su nastupili i Keli Klarkson, Britni Spirs, Azalea, Niki Minaž, Fejt Hil…
Farel VIlijams pokupio je sva priznanja u R’n’B kategorijama za pesmu, album i umetnika, dok je Džejson Oldin nagrađen za najbolju kantri pesmu i album. Florida Georgia Line su najbolji kantri izvođač.
Hozier su dobitnici priznanja za najboljeg rok izvođača i pesmu a Coldplay za najbolji rok album.
Voditelji ceremonije nagrada bili su reper Ludakris i supermodel Krisi Tejgen.
Bilbord magazin koji pokriva muzičku industriju naveo je da su finalisti zasnovani na interakcijama obožavalaca sa muzikom uključujući albume i digitalne prodaje, turneje, radijska emitovanja, striming i društvene medije.

Povezana vest:  Magazin "Pipl": Bijonse najlepša žena na svetu u 2012.

PHOTO: Steve Granitz/WireImage