Milan-Petrovic-foto-Blagoja-Borislav-PesicMILAN PETROVIĆ KVARTET SUTRA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike sa savremenom domaćom džez scenom, kroz serijal besplatnih matine koncerata „Džez za Dž“. Na trećem koncertu u novom ciklusu, u subotu 30. maja u sali Amerikana od 13 časova nastupiće grupa Milan Petrović Kvartet, koju čine: Milan Petrović (klavijature), Lehel Nagy (saksofon), Robert Gostinčar (bas gitara) Bogdan Zdjelar (bubnjevi).

Milan Petrović je preko dvadeset godina aktivan na našoj muzičkoj sceni. Sarađivao je sa Del Arno Band – om, Anom Stanić, više različitih bluz bendova kao što su Texas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue family, a svirao je i kao gost na albumima Kande Kodže i Nebojše, Ventolina, Poliester Shock-a… Milan Petrović Kvartet osnovao je 2011. godine. Autorski album „Excursion“ rađen sa 38 prijatelja među kojima su neki od naših najpoznatijih džez i bluz muzičara (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Raw Hide i mnogi drugi) izašao je marta 2012. godine. Dobio je sjajne kritike kako u Srbiji, tako i u okruženju. Naime, to je jedan od najbolje recenziranih džez/bluz albuma u 2012. godini, a bio je i u izboru godine portala Popboks. Do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj džez/bluz sceni, svirajući instrumetalni fank, džez i bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate svetske teme u specifičnim aranžmanima. Drugi album benda pod nazivom „Favorites“ pojavio se 11. septembra 2013. godine i tu se nalaze svetske i domaće teme u njihovom specifičnom izvođenju. Album je ušao u izbor 10 najboljih u 2013. godini po mišljenju novinara NOCTURNE magazina. U februaru 2015. godine snimili su treći, autorski album u saradnji sa hrvatskim gitaristom Brunom Mičetićem s kojim su nastupili na Nišville Jazz festivalu 2014. godine. Trenutno se privodi kraju rad na trećem studijskom albumu i on će se pojaviti u toku 2015. godine.

Povezana vest:  House of Pain i Go Back to the Zoo na EXITU

Petrović smatra da najveći uspeh benda tek dolazi: „Svaki nastup je posebno drag, a najsvežiji i najemotivniji sa ovogodišnjeg Northcity Jazz & Blues festivala u Kosovskoj Mitrovici gde smo jako lepo primljeni, i gde smo zatim podelili binu sa lokalnim muzičarima, ali i muzičarima iz Robben Ford benda. Muzika i emocije nemaju granice, a ponekad mislim da kod takvih nastupa nije presudna ni tehnika niti znanje, već energija i pristup. Iako smatram da imamo još mnogo da napredujemo, mi se uz sve naše greške i manjkavosti i dalje držimo stare fudbalske: „ostavljamo srce na terenu“. To je rezultiralo lepim reakcijama i u Rumuniji, Austriji, Zagrebu i Ljubljani.“

Povezana vest:  THE BEATSHAKERS I SAJSI MC PREDSTAVLJAJU SPOT ZA „DOŠLA SAM DA DAM", A WHO SEE FEAT. MAAT BANDY PORUČUJU „JA BIH"

Ceo intervju sa Milanom Petrovićem povodom koncerta: http://www.domomladine.org/vesti/intervju-milan-petrovic-muzicar-spremamo-dinamican-i-zanimljiv-nastup/