dubioza kolktivDubioza kolektiv na poznatim svetskim festivalima
 
Dubioza kolektiv nastupiće na Glastonberiju, najvećem i najpoznatijem muzičkom festivalu na svetu, i to čak dva puta u jednom danu.
Grupa će 28. juna grupa održati dve svirke na Shangri-La i The Glade pozornicama i to je prvi put u istoriji da jedan sastav sa ovih područja gostuje na najpoznatijem okupljanju izvođača na planeti, a pogotovo da ima priliku da se publici predstavi u više navrata, navode iz agencije Kontra PR.
Shangri-La, Glastonberijev mini grad, ove godine tematski je obojen aktivizmom i mirnim protestima, a Dubiozi će društvo praviti Slaves, Fat White Family, Skints, Rob Da Bank, Skream, Dusky i mnogi drugi.
Prostor dodeljen Glade-u čine četiri bine na kojima će između ostalih nastupati i Adrian Sherwood, Don Letts, Alabama 3, Dub Pistols i ceo niz žanrovski različitih izvođača.
Ovogodišnje izdanje festivala, koje dnevno poseti 150.000, a za koji se karte rasprodaju doslovno u minutama, održava se od 24. do 28. juna u Velikoj Britaniji.
Line up čine Kanje Vest, Foo Fighters, The Who, Florence & The Maćine, The Ćemical Brothers, Farel Vilijams, Motorhead, Peti Smit, Suede i lista izvođača na kojoj se sad nalazi i Dubioza kolektiv.
Bend Dubioza kolektiv već ima potvrđen i nastup na Boom Town Fair Festivalu koji se u avgustu održava u Hampširu, a do kraja godine dva puta će solo nastupiti u Londonu.
Dolaskom na tlo Velike Britanije Dubioza će brojku zemalja u kojima će nastupiti ove godine podići na čak 23, a u Poljskoj i Nemačkoj da će dva puta nastupiti kao gosti grupe Faith No More.
Na poziv jednog od najvećih svetskih rock bendova poslednjih decenija Dubioza će gostovati na koncertima u Krakovu 8. i Hamburgu 23. juna.
Diskografski grupa je bila aktivna prošle godine objavivši zapaženi EP „Happy Maćine“ kojim najavljuju istoimeni album koji će u inostranstvu biti objavljen ove jeseni i prvi je od izdanja „Apsurdistan“.
U sezoni u kojoj im se smeše ozbiljni globalni uspesi Dubioza kolektiv nastupiće u Srbiji samo jednom – na Zaječarskoj Gitarijadi 30. jula.
Povezana vest:  KONCERTI ANE RAĐEN I LEKSINGTON BENDA U UŠĆE ČAROBNOM GRADU