bajaga domBajaga i Loki svirkom ispunili želju fana!

Momčilo Bajagić Bajaga i Saša Lokner upriličili su u sredu popodne mini koncert za štićenike Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu, u okviru njihovog redovnog programa „Kulturni krug sredom“.
Bajaga sa gitarom i Loki za klavijaturama izveli su pesme „Od kad tebe volim“, „Poljubi me“, „Tamara“, „Ruski voz“, „Godine prolaze“, „Ako treba da je kraj“, „Ti se ljubiš“, „Tišina“, „Plavi safir“ i „Moji drugovi“ pred skoro stotinu pacijenata i pripadnika medicinskog osoblja u prostorijama Instituta u Palmotićevoj ulici.
-Inicijativa da dođemo ovde potekla je od jednog momka koji je ovde pacijent, a hteo je da ostane anoniman. Rekao mi je da bi vam se jako dopalo da dođemo. Pozvali smo Institut i tako je došlo do svirke – objasnio je Bajaga.
Dodatnu posebnost ovom nastupu Bajaga i Loki su dali instrumentalnom „Naslovnom temom“ iz filma „Ni na nebu ni na zemlji“, koju izuzetno retko izvode uživo!
Direktorka Instituta prof. dr Dušica Lečić Toševski istakla je da su Bajaga i Loki „priredili izuzetno veče“, darovavši prisutnima „muziku koju svi volimo, pesme koje skidaju okove i okreću točkove“.
Prof. Lečić Toševski je uručila zahvalnice Instituta Bajagi, Lokiju, Miroslavu Cvetkoviću Cveletu koji je te večeri bio tonac, kao i za čitav bend Bajaga i Instruktori.
-Hvala vam na gostoprimstvu. Hvala na podršci. Zadovoljstvo je bilo svirati za sve vas – napisao je Bajaga u knjigu utisaka.
„Kulturni krug sredom“ je program u okviru kojeg u Institutu za mentalno zdravlje gostuju umetnici iz različitih oblasti, a cilj je da se hospitalizovanim i dispanzerskim pacijentima omogući kontakt sa umetničkim i duhovnim vrednostima.
-‘Kulturni krug sredom’ predstavlja dragoceni deo terapijskog procesa koji, ogledanjem u kreativnosti drugih i uživanjem u njoj, intezivira efekte standardnog rada sa osobama koje imaju psihičke tegobe – objašnjava dr Svetlana Zdravković, predsednik Komisije za „Kulturni krug sredom“.

Povezana vest:  Koncert Eltona Džona u Čičen Ici uz veliko obezbeđenje

PHOTO: Aleksandar Arežina