Faces2009Fejsiz ponovo zajedno, ali sa Mikom Haknalom

 

Engleska rok grupa „Fejsiz“ (Faces), koja je vrhunac slave dosegla 1970-ih godina, ponovo će nastupati, a pevača Roda Stjuarta (Stewart) zameniće Mik Haknal (Mick Hucknall) iz „Simpli Reda“ (Simply).

Članovi benda su saopštili da će grupa u avgustu održati koncert u Engleskoj, a da će u januaru krenuti na turneju sa bivšim gitaristom „Gans End Rouziza“ (Guns N’ Roses) Slešom i bubnjarem iz prvobitne postave Kenijem Džonson (Kenny Jones).

Povezana vest:  Hari Varešanović: Deda me je učio da pevam sevdalinke

Mik Haknal već je bio na probama sa ostalim članovima grupe koji su objasnili da ne mogu da čekaju da Rod Stjuart završi sa postojećim obavezama.

„Nismo isključili mogućnost da Rod dođe. Stvar je u tome da je njegov raspored toliko pun i da mu njegov menadžer daje novi posao svaki put kada ga pozovemo“, kazao je Bi-Bi-Siju (BBC) gitarista iz prve postave Roni Vud (Ronnie Wood).

„Nemamo više vremena za čekanje. Trenutak je sada“, dodao je.

Povezana vest:  Kris Ria drugi put u Beogradu - 5. februara u Sava centru

Grupa „Fejsiz“ je prošle godine održala koncert u londonskom Rojal Albert holu (Royalm Hall) na kojem je Stjuarta zamenilo više pevača, uključujući Mika Haknala.

Haknal će rad sa „Simpli Redom“ završiti nakon poslednjeg koncerta ove godine.

„On je pre svega pevač balada, romantičan, ali kada peva rok, ako zažmurite, to zvuči kao ‘Fejsiz’ 1970-ih godina, on zaista ume da izvodi njihove pesme“, kazao je Vud.

Povezana vest:  ULTRA PARTY BUS VODI VAS U MUZIČKU AVANTURU ŽIVOTA!

Grupa „Fejsiz“ će prvi koncert u novom sastavu održati 13. avgusta na festivalu Gudvud na jugu Engleske.

Pokojnog basistu Ronija Lejna (Ronnie Lane) zameniće bivši basista „Seks Pistolsa“ (Sex) Glen Matlok (Matlock).

U prvoj postavi grupe iz 1969. bili su Lejn, klavijaturista Ijan Maklagan (Ian McLagan), bubnjar Keni Džons, Roni Vud i Rod Stjuart.

Grupa se raspala 1975, kada je solo karijera Roda Stjuarta dobila na zamahu. Vud se tada priključio „Roling Stonsima“ (Rolling Stones).