karolina 1KAROLINA & TEMPERA – Nova makedonska izdanja u prodaji!

Dallas Records je objavio nova izdanja popularnih makedonskih izvođača.
Skopski bend Tempera predstavlja album „Igraj“, a pop diva Karolina Gočeva dugo očekivano „Makedonsko devojče 2″.
Karolina Gočeva je tokom dvadeset godina duge karijere snimila sedam pop albuma, a jedina je makedonska pevačica koja je dva puta predstavljala svoju zemlju na Euroviziji. Sarađivala je sa najvećim ex YU autorima: Arsen Dedić, Vlatko Stefanovski, Bajaga, Dino Merlin, Toše Proeski i mnogi drugi.
Sa Zlatkom Oriđanskim (ex Lola V Stain, Anastasia) je na disku „ Makedonsko devojče“ 2008. godine snimila teme na tragu makedonske tradicionalne muzike. Na festivalu Sunčane skale u Budvi je proglašen najboljim etno albumom i bio je najprodavaniji album u Makedoniji te godine.
Prošle godine Karolina je u saradnji sa Nikolom Mičevskim snimila „ Makedonsko Devojče 2″. Trijumfalno je sa šest rasprodatih dvorana makedonske Opere i Baleta i velikim koncertom u Areni Boris Trajkovski obeležila izlazak diska.
Muzički novinar iz Skoplja Ivan Bečković je o albumu napisao:
-Za kraj… posle prvog i šestog slušanja ovog izvanserijskog albuma koji je bio moj spoj s Karolinom za praznike, još uvek imam divan osećaj. Odavno niko nije bolje opevao tugu.
Sastav Tempera su 2013. godine u Skoplju pokrenuli Dragan Ginovski Gino, Đole Maksimovski i Mite Dimovski koji su svojevremeno bili u cenjenom bendu Arhangel. Maksimovski je, takođe, bio i u triju Vlatka Stefanovskog. Dimovski iza sebe ima više od 400 muzičkih projekata, sarađivao sa grupama Mizar, Anastasia i muzičarima kao što su Kiril Džajkovski i Vlatko Stefanovski. Pevačica u grupi je Tanja Tas, a karijeru je započela sa 16 godina u makedonskom blues bendu Wild Bunch.

Povezana vest:  The Frajle na vrhu MTV top liste