lexington koncertLexington bend postavio rekord za Ginisa!

Spektakularnim koncertom koji su večeras održali pred dvadeset hiljada posetilaca na krovu Stadion Shopping Centra, momci iz Lexington benda konkurisali su za direktan ulazak u Ginisovu knjigu rekorda, jer su napravili najveći koncert ikada na krovu jedne zgrade.
Naime, legendarni Bitlsi održali su poslednji zajednički koncert 30. januara 1969. uživo na krovu diskografske kuće „Epl“ u centru Londona, ali ga je policija ubrzo prekinula, jer nije bio najavljen pa je nastao neočekivani haos u saobraćaju. Kultna četvorka izvela je tada svega nekoliko pesama, a Lexington je priredio večeras tročasovni spektakl za pamćenje na terenu FK Voždovac koji se nalazi na krovu Stadion SC. Reka fanova stizala je tokom čitavog dana iz cele zemlje i okruženja, a najverniji obožavaoci s nestrpljenjem su čekali da zauzmu mesta tik do bine uprkos velikoj gužvi. Prvi solistički koncert Lexingtona u Beogradu već je dobio titulu koncerta godine, jer je zbog ogromnog interesovanja i rasprodatih karata proširen prvobitni kapacitet stadiona i odobrena dodatna ograničena količina karata koja je „razgrabljena“ u rekordnom roku. Na prve taktove pesme „U srce udaraj“, publika je pozdravila ovacijama momke iz benda, a potom su zajednom sa njima pevali u glas od prve do poslednje numere.
-Puno nam je srce zaista. Prvi solistički koncert, a toliko vas je došlo da bude večeras sa nama. Hvala vam što ste ostvarili naš san – uzbuđeno je rekao frontmen Bojan Vasković.
Kao njihovi specijalni gosti nastupili su Ilda Šaulić, sa kojom su snimili hit pesmu „Ti nevoljo moja“, Dženan Lončarević i Željko Vasić, a u fantastičnom nastupu uživali su i Rada Manojlović, Dejan Matić, Dragana Katić, Danijela Dimitrovska, Ksenija Mijatović, Gordana Šaulić, Dušica Jakovljević sa ćerkom, Bane Obradović sa porodicom i mnogi drugi.

Povezana vest:  Željko Joksimović i Jovana Janković se venčali