Gilles Peterson

Gilles Peterson večeras u Depo Magacinu usled najave hladnijeg vremena

Usled najave zahlađenja, organizatori su odlučili da večerašnji nastup DJ legende Džajlsa Pitersona premeste u zatvoren prostor – i to Depo Magacin na adresi Travnička 3.
Gilles u Beograd dolazi nakon sinoćnjeg nastupa na Southern Soul festivalu, gde je intimnoj atmosferi bar stejdza napravio nezaboravnu trosatnu žurku! Kao i svi najveći DJ-evi i Gilles ima svoju tajnu: u njegovom slučaju ona je u puštanju miksa raznih vrsta muzika i menjanja raspoloženja tako da DJ vodi žurku u neočekivanom pravcu. Zato je teško objasniti u čemu je njegova veličina koje su svi svesni. Gilles uvek ima iznenađenje sakriveno u svom jedinstvenom spoju housea, latino ritmova, funka, soula i malo techna tek da ubrza – on, naime, pušta uvek ono što vi želite, a da niste ni znali da to želite.
Ovog puta Gilles nam dolazi i kao neko ko promoviše novi stilove i velike autore, od footworka do Kendrick Lamara, kao savršeni poznavalac vinila i jedini koji ima prve radne verzije novih pesama velikih zvezda da ih testira sa nama. Kao i uvek, Gilles odlučuje šta je stil ove sezone i svi ga slede, jer Gilles ne samo zna, on i voli muziku. Poznati DJ nastupiće večeras uz MC-ja Earl Zingera, a lineup će upotpuniti domaća podrška – Braća Burazeri.

Povezana vest:  MAC i UNICEF udruženo za poboljšanje mentalnog zdravlja mladih