Arsenal2015 568

Za dve večeri Arsenal fest okupio oko 11.000 posetilaca 

Rok festival „Arsenal fest“ koji se održava u Kragujevcu za prve dve večeri uprkos kiši i hladnijem vremenu okupio je oko 11.000 posetilaca, rečeno je danas Tanjugu u Domu omladine, koji je organizator ovog trodnevnog muzičkog festivala.
„Festival je prve večeri imao oko 5.000 posetialca, a druge oko 6.000“, rekao je portparol Vladimir Paunović i dodao da je publika iz različitih gradova Srbije, zatim iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, a ove godine, po prvi put od kada se festival održava, i iz Bugarske i Francuske.
Večeras organizatori očekuju više posetilaca i podsećajući da će nastupiti „Kolja i Grobovlasnici“, Van Gog, Goran Bregović koji sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane i Alenom Islanovićem obelezava 40 godina postojanja Bijelog dugmeta, zatim Rundek Cargo Trio, „Let 3“.
Prve i druge večeri festivala, koncerte su imali Debela Nensi, Babe, Elemental, Hladno Pivo, Ortodox Celts, Gramofondžije, Ritam nereda, S.A.R.S, Zabranjeno pušenje, Blaža i kljunovi, kao i bendovi koji izvode elektronsku muziku, zbog koje su, kako navode organizatori, ove godine imali posetioce iz Francuske i Bugarske.
Iako je „Arsenal fest“ prethodnih godina trajao tri večeri, ove godine rok festival biće produžen za jedan dan, jer su Dejan Cukić i njegov „Spori ritam bend“ odlučili da posetiocima ovog rok festivala pokloni besplatni koncert.
Arsenal fest održava se u centru Kragujevca na prostoru industrijskog jezgra Kragujevca sagrađenog sredinom 19. veka, poznatog pod nazivom Vojno tehnički zavod.

Povezana vest:  Brendan Peri: Vraćamo se fanovima i pravimo nešto posebno!