goblini press

Goblini pozivaju na koncert u Starčevu

Basista Goblina Vlada Kokotović izjavio je danas da će za Gobline biti poseban nastup u subotu uveče 4. jula na Ex Yu Rock Fest-u, u banatskom mestu Starčevu nadomak Pančeva i Beograda.

„Da ne zvuči patetično, ali zaista Starčevo je nešto posebno u našoj karijeri“, rekao je Kokotović prisećajući se svirki Goblina još devedesetih u Starčevu. „Tad još nismo bili ovo što smo danas, tad još nisu toliko znali za Gobline, ali uvek smo imali jako lepe koncerte (u Starčevu)“.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Pančeva, Kokotović je istakao da „sve ukazuje na jedan zaista lep koncert“ 4. jula na fudbalskom stadionu u Starčevu, gde će pored Goblina na 7. Ex Yu Rock Fest-u svirati Jura Stublić i Film, Nervozni poštar i drugi.

Dugogodišnji konferansije Ex Yu Rock Fest-a Vlada Džet Janković podsetio je da su Jura i Film „uvek bili popularniji u Srbiji nego u Hrvatskoj“, da su „Goblini uvek atrakcija“, što zajedno sa Nervoznim poštarom „garantuje zabavu svima koji dođu“.

Povezana vest:  EUROSONG 2011, Dana Internešenel ponovo na Evroviziji

Predstavnik Ex Yu Rock Fest-a Petar Andrejić istakao je da su „retki oni koji nisu svirali u Starčevu“ zahvaljujući prethodnim izdanjima festivala, izrazivši zadovoljstvo što će pored imena kakva su Goblini, Film i Poštar priliku da se predstave dobiti i „manje afrimisane grupe“ Blues Delivers, Rezervni plan i Kreativni nered.

Ulaznica za sedmi Ex YU Rock Fest biće neverovatnih 300 (i slovima tri stotine) dinara! Prodaja ide preko Turističke organizacije Pančeva i Doma kulture Starčevo, kao i na dan održavanja festivala 4. jula na ulazu u opštinski stadion u Starčevu

Satnica Ex Yu Rock Fest-a 4. jula
19:00-21:30 Po kratkom postupku, Blues Delivers, Rezervni plan i Kreativni nered.
21:30 Nervozni poštar
23:00 Jura Stublić i Film
00:30 Goblini

Povezana vest:  A.R. Rahman na turneji po SAD

O Ex Yu Rocku i kako do njega doći

Na Ex Yu Rock Festu do sada su svirala velika imena rokenrol scene bivše Jugoslavije kao što su Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Van Gogh, Babe, Atomsko sklonište, Hladno pivo, Pekinška patka, Ritam nereda, Valentino, Psihomodo pop, Bjesovi…

Za one koji na Ex Yu Rock fest dolaze iz pravca Beograda najbolje je doći javnim prevozom. Polasci iz Beograda za Pančevo su česti i sa Glavne stanice BAS i sa Dunav stanice. Sa BAS-ove stanice možete koristiti polaske za Pančevo, Kovin i Vršac.Sa Dunav stanice su polasci samo za Pančevo. Od Pančeva do Starčeva se putuje 15-tak minuta AUTOBUSOM broj 14. Izlazak je u centru Starčeva. Od centra do Stadiona ima nekoliko minuta hoda. Polasci autobusa u povratku su ka Pančevu i Beogradu, Ivanovu i Banatskom Brestovcu od 12, 01, 02 i 03 časa. Cena karte je uobičajena.

Povezana vest:  Premijere MAC nastupa iz novog ugla - svakog petka na jutjubu

TRIBINE STADIONA SU POKRIVENE, tako da i u slučaju kiše – nema brige. Na tribine može stati 2.500 ljudi.

Pored odreda policije, za bezbednost se brine i 50-tak profesionalnih redara i
volontera. Proteklih godina nije bilo ni jednog incidenta.

Hrana i piće se ne smeju unositi i biće oduzeti na ulazu. Unutar stadionskog prostora obezbeđena je hrana i piće. Amaterski fotoaparati su dozvoljeni. Nikakvo oružje niti bilo kakvi opasni predmeti ne smeju se unositi.

U Starčevu je instaliran bankomat Poštanske štedionice i nalazi se u centru naselja.

Preporuka je da se na koncert dođe javnim prevozom. Prostor oko Stadiona biće zatvoren za saobraćaj. Ukoliko ipak dolazite automobilom, parkirajte dalje od stadiona. U centru postoje dva obeležena parkinga koja mogu da prime tridesetak vozila.