Roger Sanchez

Di-džej Roger Sanchez na otvaranju Belgrade Beer Festa

Na otvaranju ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa u sredu, 19. avgusta nastupiće njujorški di-džej Rodžer Sančez, najavili su danas organizatori.
Sančez je zavoleo muziku odrastajući osamdesetih u Kvinsu i slušajući začetnike hip-hopa. Zahvaljujući počecima u kreativnoj muzičkoj sredini, idejama i veštinama koje je pokazao, danas je priznati umetnik sa katalogom od preko 2.000 orginalnih pesama i remiksa. 
Prvi singl Sančez je objavio 1990. pod peseudonimom Egotrip, a naredno izdanje, pod drugim pseudonimom Underground Solution, obezbedio mu je i prvu turneju. 
Od tada je njegova karijera u stalnom usponu, a veliki deo obeležili su i čuveni remiksi za izvođače među kojima su Majkl Džekson, The Police, Dajana Ros, Jamiroquai, Maroon 5 i No Doubt, zahvaljujući kojima je osvojio Gremi nagradu 2003.
Sančez je i pionir miks podkasta i dobitnik prve Best podcast nagrade 2007. godine. Kao veliki zaljubljenik u radio, autor je emisije koja se emituje, svake druge nedelje, u 30 zemalja i ima više od 10 miliona slušalaca širom sveta. 
Jedna od najupečatljivijih dimenzija njegove karijere su stalni nastupi u najvećim klubovima na Ibici još od 2000. godine. 
Od skromnih početaka u Njujorku do glavnih bina na najvećim svetskim festivalima, Rodžer Sančez je svoju karijeru gradio zahvaljujući sjajnom i uvek aktuelnom zvuku kao i armiji fanova koji ga čine jednom od najvećih zvezda dens muzike. 
Belgrade Beer Fest biće održan od 19. do 23. avgusta na Ušću u Beogradu.

Povezana vest:  Čuveni sastav TBF Stiže 24. oktobra u Dom kulture